Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 20. 11:24, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Befejeződtek a nyári útfelújítások a megyeszékhelyen

Befejeződtek a nyári útfelújítások a megyeszékhelyen

A megadott határidő előtt befejeződtek a nyári útfelújítási munkálatok a megyeszékhelyen.

Összesen 16 útszakaszon, 23 ezer 500 négyzetméteren, 2500 folyóméter hosszan újult meg Tatabánya közútjainak burkolata – jelentette be Schmidt Csaba polgármester. A beruházások teljes költsége megközelítette a 130 millió forintot – tette hozzá.

A polgármester elmondta, a Bajcsy-Zsilinszky utca felújításának befejezésével lezárult az idei nyárra tervezett beruházás, melyet pályázati forrás nélkül, önerőből valósított meg a város. Hozzátette, a főbb közlekedési csomópontokat is érintő fejlesztések nemcsak a város, hanem az adott lakókörzetek számára is jelentősek. Schmidt Csaba emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek során tervszerű útfelújítási program zajlott Tatabányán, s ehhez illeszkedett a mostani projekt is.
Schanzenbacherné Monori-Kiss Andrea, a városüzemeltetési iroda vezetője kiemelte, a munkálatok mindenhol rendben zajlottak, ennek köszönhetően a kivitelezők hamarabb befejezték a felújítást. A projekt keretében többek között újraaszfaltozták a Dózsa György út Turul és Réti utca közötti szakaszát, de az Alsógallát és a Gál lakótelepet összekötő vasúti aluljáró is új aszfaltréteget kapott.


A nyári útfelújítás keretében megvalósult beruházások: Dózsa György út részleges felújítása Réti út és Turul utca között, Dózsa György út részleges felújítása Köztársaság úti csomópont előtt, Bajcsy-Zs. utca - Dózsa György úti csomópont részleges felújítása, Újvasút utca felújítása a Mátyás Király és az Aradi utca közötti szakaszon, Összekötő út részleges felújítása a Károlyi Mihály csomópont előtt, Összekötő út felújítása Bláthy és vasúti felüljáró között, Összekötő út részleges felújítása a Sárberki gyűjtő út csomópont előtt, Összekötő út – Ifjúmunkás csomópont részleges felújítása, Alkotmány u. – Blaha L. u. csomópont felújítás, Blaha L. út felújítása a Május 1. u. és az Alkotmány u. között, Puskin út felújítása a Zója u. és a Katona u. közötti szakaszon, Vadász út felújítása az Erdész u. és a Lővér étterem közötti szakaszon, Baross Gábor út – Iparos u. csomópont előtti szakasz részleges felújítása, Mikovényi S. u. – Fatelepi u. csomópont felújítása, Templom út felújítása a Szt. István u. – Kőszikla u. közötti szakaszon, Bódishegyi út felújítása.

Címkék: útfelújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya