Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2012. Május 08. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma

Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma

Pécs után Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma – így értesült a Világgazdaság.

A cég új stratégiát dolgozott ki, ennek megfelelően elsőként a pécsi kereskedőházukat zárták be tavaly, a békési megyeszékhelyről pedig feltehetően a harmadik negyedévben szállítanak utoljára. Ez körülbelül 100 munkahely megszűnésével jár.

A cég vezérigazgatója Feller Antal a lapnak azt mondta, hogy működési költségeiket azért kell csökkenteniük, hogy megőrizzék az ellátás színvonalát, illetve a patikáknak adott kedvezményeket. A nagykereskedők 2010-ben 10 milliárd forintnyi engedményt adtak a gyógyszertáraknak, ami meghaladja a gyógyszer-kiskereskedelmi szektor 2010-es éves eredményét, ami 7,5 milliárd volt.

A Hungaropharma telephelyein, kereskedőházain és leányvállalatán keresztül az ország teljes területére szállít. A Békéscsabai Kereskedőház elődjét 1998-ban vásárolta meg, 1999-ben korszerűsítette. Ebből a raktárból eddig 224 patikát láttak el. A kezdő évhez képest mintegy két és félszeresére nőtt a kereskedőház éves forgalma, és 77 százalékkal nőtt a megrendelések száma.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 16:45, csütörtök | Belföld

A hétvégén is folytatódik a kánikula

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű

2024. Június 20. 16:44, csütörtök | Belföld

Agrometeorológia: a száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján