Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 29. 14:51, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Betett a forintnak az IMF figyelmezetése és a sikertelen magyar államkötvény aukció

Betett a forintnak az IMF figyelmezetése és a sikertelen magyar államkötvény aukció

Mélybe rántották a forintot, az euróval szembeni jegyzések lassan már a 312-es szintet súrolják. A mostani forintgyengülésben több tényező játszik szerepet. Egyrészt az IMF tegnapi figyelmeztetése.

Az IMF delegációvezetője szerint ugyanis a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió csak akkor jön vissza Magyarországra tárgyalni, ha a kormány 'demonstrálja elkötelezettségét' a gazdaságpolitika kulcsfontosságú területein. Ezt Christoph Rosenberg nyilatkozta a Reutersnek. A forintnak betett a mai magyar államkötvény aukció is, ugyanis gyengére sikeredett a mai hármas állampapír-aukció, az összesen felkínált 33 milliárdos mennyiségre kevesebb mint 45 milliárd forint ajánlat futott be, amiből az ÁKK csupán 15 milliárdnyit fogadott el. A hároméves papírok esetében az ÁKK olyannyira eredménytelennek ítélte a keresletet, hogy nem fogadott el egyetlen ajánlatot sem.

Közben Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa a Napi Gazdaságnak azt nyilatkozta, hogy ha jövőre csökken a GDP, akkor biztosan további kiigazítás kell, ez viszont további vagdalkozást jelent, azaz marad a gazdaságban a kiszámíthatatlanság. Petschnig Mária Zita biztos benne, hogy megkapjuk a Fitchtől is a leminősítést, a lépés csak idő kérdése. Ráadásul megszellőztették, hogy kettővel minősítenek le, ami szintén nem lenne meglepő. Lényegében a Moody's és a S&P is 'másfeles' leminősítést adott.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: forint, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni