Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Október 07. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Betiltanák a közparkokban a dohányzást

Betiltanák a közparkokban a dohányzást

A dohányzás megtiltásával szorítaná ki a hajléktalanokat a Józsefváros forgalmasabb közparkjaiból az önkormányzat. A képviselő-testület délután tárgyalja az erről szóló rendeletmódosítást.

Január 1-jétől nem lenne szabad rágyújtani a Gutenberg tér, a Horváth Mihály tér, a Kálvária tér, a Teleki tér, de a volt Köztársaság tér, mai nevén a II. János Pál pápa tér parkjaiban. A tiltás a parkot határoló járdákra is vonatkozik. A rendelet megszegőire 2012-től 50 ezer forint szabálysértési bírságot szabhatnak ki. A képviselő-testület szigorítaná a guberálást tiltó rendeletet is. Eszerint a hatóságok akkor is bírságolhatnának, ha valaki elmozdítja az utcai kukákat.

Budapest VIII. kerületének fideszes polgármestere, Kocsis Máté a néhány hete rendezett helyi népszavazás után hirdette meg az átfogó közrendvédelmi és köztisztasági akciót. A referendum egyébként eredménytelenül zárult, a jogosultak alig 15 százaléka vett rajta részt. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.