Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Június 27. 01:40, hétfő | Helyi önkormányzati

Biogáz erőműnek adott területet Tatabányán az önkormányzat

Biogáz erőműnek adott területet Tatabányán az önkormányzat

Tatabánya önkormányzata 48.000 négyzetméteres területet apportált a város és a hulladékkezelő AVE Tatabánya Zrt. közös tulajdonában lévő vállalkozásba, amely biogáz erőmű létesítésére nyújtott be pályázatot - tájékoztatta a

Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, az apport értéke 97 millió forint. A tulajdonostárs AVE ugyanekkora mértékű kézpénzes tőkeemelést hajt végre a közös cégben.
A tervezett üzem az AVE dubnik-völgyi hulladéklerakójának közelében épülne meg, mintegy három hektáros területen, kétmilliárd forint értékben. Az egy megawatt teljesítményű létesítményben évente 100 ezer tonna hulladékból nyerhető biogáz.
A gázfejlesztéshez egyrészt szennyvíziszapot használnának fel, másrészt a felaprított hulladékot vízben áramoltatva baktériumokkal bontanák le, aminek melléktermékeként jó minőségű komposzt keletkezik.
A metángáz elégetésével villamos energia és hő állítható elő. A hőt a viszonylag közeli élményfürdő és a szociális intézmény fűtésére használnák, illetve önkormányzati területen virág és zöldség termesztésére alkalmas üvegházakat létesítenének. A létesítmények 20-25 új munkahelyet teremthetnek.
A projekttársaságban 49 százalék az önkormányzat, 51 százalék az AVE Tatabánya Zrt. tulajdonrésze. A vállalkozás pályázott az Új Széchenyi Terv forrására, ahol maximum a beruházás összegének fele nyerhető el támogatásként.

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 18:06, vasárnap | Kék hírek

Közlekedési vitából lett brutális verés és orrcsonttörés

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2020. Március 29. 17:03, vasárnap | Belföld

Bankszövetség: a magyar bankrendszer a koronavírus-járvány idején is stabil

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni

2020. Március 29. 15:33, vasárnap | Belföld

Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától - írta a honvedelem.hu szombat este.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon