Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Június 27. 01:40, hétfő | Helyi önkormányzati

Biogáz erőműnek adott területet Tatabányán az önkormányzat

Biogáz erőműnek adott területet Tatabányán az önkormányzat

Tatabánya önkormányzata 48.000 négyzetméteres területet apportált a város és a hulladékkezelő AVE Tatabánya Zrt. közös tulajdonában lévő vállalkozásba, amely biogáz erőmű létesítésére nyújtott be pályázatot - tájékoztatta a

Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, az apport értéke 97 millió forint. A tulajdonostárs AVE ugyanekkora mértékű kézpénzes tőkeemelést hajt végre a közös cégben.
A tervezett üzem az AVE dubnik-völgyi hulladéklerakójának közelében épülne meg, mintegy három hektáros területen, kétmilliárd forint értékben. Az egy megawatt teljesítményű létesítményben évente 100 ezer tonna hulladékból nyerhető biogáz.
A gázfejlesztéshez egyrészt szennyvíziszapot használnának fel, másrészt a felaprított hulladékot vízben áramoltatva baktériumokkal bontanák le, aminek melléktermékeként jó minőségű komposzt keletkezik.
A metángáz elégetésével villamos energia és hő állítható elő. A hőt a viszonylag közeli élményfürdő és a szociális intézmény fűtésére használnák, illetve önkormányzati területen virág és zöldség termesztésére alkalmas üvegházakat létesítenének. A létesítmények 20-25 új munkahelyet teremthetnek.
A projekttársaságban 49 százalék az önkormányzat, 51 százalék az AVE Tatabánya Zrt. tulajdonrésze. A vállalkozás pályázott az Új Széchenyi Terv forrására, ahol maximum a beruházás összegének fele nyerhető el támogatásként.

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.