Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. November 11. 09:55, hétfő | Helyi sport

Birkózás: Kadet szabadfogású és női OB Kaposvár

Birkózás:  Kadet szabadfogású és női OB Kaposvár

Kaposvárott rendezték meg a kadet birkózók országos bajnokságát , ahol a korcsoport legjobbjai vetélkedtek a bajnoki címért illetve a helyezésekért

A Tatabányai Sport Club 2 lány és 2 fiúversenyzővel indult a viadalon, és szinte az elvárható maximumot hozta a szőnyegen.
Nevezetesen a lányok mezőnyében egyértelmű fölénnyel, kiváló birkózással, két vállal és technikai tus győzelemmel diadalmaskodva RÉCZI Bianka magyar bajnok lett és immár a 6 alkalommal állhatott országos bajnokként a dobogó legmagasabb fokára a 46 kg-os súlycsoportban nem kis örömünkre .
WENDLER Mónika teljesítménye is is dicséretes volt , hisz 3 ellenfelét is legyőzte, csupán az idei év kadet Európa bajnoki 2. helyezettjétől vereséget szenvedve II. lett a 65 kilogrammban.
A fiúk mezőnyében az inkább kötöttfogású specialista ÁRVAI Márk a számára szokatlanabb fogásnemben két szép nyert meccs után a döntőbe jutásért óriási küzdelemben 4:4-re kapott ki attól az újpesti ellenfelétől, aki a magyar színeket képviselte az idei EB.-n és VB.-n szabadfogásban. A bronzmeccset viszont pillanatok alatt eldöntötte a maga javára és így az 54 kg III. helyezettje lett. Mutatott birkózása összeszedett és jó volt.
A 76 kg-ban a korengedménnyel induló SZTANCS Csaba is jó teljesítményt nyújtott, győzelemmel kezdve ő is a döntőbe jutásért kapott ki és a bronzmeccsen is nagy küzdelemre késztette ellenfelét, de végül is vereséget szenvedve az V. helyen zárt.
Mind a 4 fiatal bizakodva tekinthet a jövő év elé, hisz mindannyian első éves kadetek voltak és még jövőre is ebben a korcsoportban fognak birkózni remélhetőleg harcban a válogatottságért és a címeres mezért.
Eredmények:
Női
46 kg Réczi Bianka I. hely
65 kg Wendler Mónika II. hely
Fiúk
54 kg Árvai Márk III. hely
76 kg Sztancs Csaba V. hely
Edző: Katona Géza és Turák Pál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban