Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 09. 15:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Bizonyítottság hiányában felmentették a mendei kettős gyilkosság vádlottjait

Bizonyítottság hiányában felmentették a mendei kettős gyilkosság vádlottjait

Bizonyítottság hiányában felmentette a Budapest Környéki Törvényszék azt a két férfit, akit azzal vádoltak, hogy 2015 októberében különös kegyetlenséggel megöltek egy mendei házaspárt. A kihirdetett ítélet nem jogerős.

A vád szerint a 26 és 24 éves férfi közösen határozta el, hogy kirabolja a jómódúnak tartott idős házaspárt, tudták ugyanis, hogy milliós nagyságrendűre becsült megtakarításukat otthon tartják.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2015. október 15-én este besurrant a házba, míg a másodrendű vádlott a helyszínen figyelt. A házban pénz után kutató vádlottat a sértett férfi meglepte. Ekkor a vádlott többször megütötte, durván bántalmazta, fejét a gázvezeték csőbilincsébe verte, majd egy késsel hasba szúrta.

Időközben az asszony is hazaérkezett, akit a vádlott szintén hasba szúrt, majd az addig megtalált 70 ezer forinttal és a nő mobiljával elmenekült.

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a nem látta bizonyítottnak a 26 és a 24 éves vádlott bűnösségét.

Az ügyben egy közvetlen, objektív bizonyíték - a helyszínen rögzített cipőtalpnyom - mellett két közvetett személyi bizonyíték, két tanúvallomás állt rendelkezésre, amelyek a vádlottak bűncselekményben való részvételére utaltak. A vallomásokat a bíróság nem fogadta el, mivel a tanúkat szavahihetetlennek minősítette, a kereskedelmi forgalomban kapható 43-as cipőt pedig akár egy másik, 50 kilogrammnál súlyosabb ember is viselhette.

A döntés ellen az ügyész a vádlottak bűnösségének megállapítása miatt nyújtott be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő