Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2012. Február 16. 13:51, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Börtöntűz: koporsót és pénzt ígérnek a hozzátartozóknak

Börtöntűz: koporsót és pénzt ígérnek a hozzátartozóknak

Több mint 350 holttestet szállítottak a hondurasi börtöntűz után a főváros, Tegucigalpa halottasházaiba – közölte helyi idő szerint szerda este a rendőrség, hozzátéve, hogy az áldozatok száma 377-re emelkedhet.

A legfrissebb adatok szerint 475 fogoly élte túl a pusztító tüzet a Tegucigalpától mintegy száz kilométerre fekvő Comayagua város túlzsúfolt börtönében, őket más fegyintézetekbe viszik át – közölte Pompeyo Bonilla közbiztonsági miniszter.

A tűz okának kiderítését célzó vizsgálat két nyomon folyik: az egyik verzió szerint egy rab gyújtogathatott, míg a másik változat szerint rövidzárlat keletkezhetett. Comayagua legfeljebb ötszáz férőhelyes börtönében 850-nél több embert tartottak fogva a tűzvész idején. Néhány fogolynak a zűrzavart kihasználva sikerült megszöknie.

Az ENSZ szerint Hondurasban a legnagyobb a gyilkosságok aránya, s a latin-amerikai ország 24 fegyháza igencsak túlzsúfolt.

Porfirio Lobo köztársasági elnök háromnapos gyászt rendelt el. Bejelentette, hogy az azonosított tetemeket visszaszállítják a közép-hondurasi városba, a gyászoló családoknak pedig koporsót és pénzt ígért a temetéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 18:09, szerda | Külföld

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Floridában

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult.

2020. Január 22. 17:41, szerda | Külföld

Meghalt Terry Jones, a Monthy Python sztárja

Meghalt 77 éves korában kedden este Terry Jones brit komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, a Monthy Python sztárja - írta a BBC hírportálja szerdán a színész ügynökére hivatkozva.

2020. Január 22. 15:07, szerda | Külföld

Az Európai Unió 200 millió euróval támogatja az európai űripart

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank bejelentette kedden, hogy 200 millió euróval támogatja az űrágazatba való beruházások fellendítését.

2020. Január 22. 08:00, szerda | Külföld

Továbbterjedt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus Kínában

Négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte – közölte a Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedd este.