Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Október 06. 09:02, kedd | Helyi

Bravúros döntetlen a Szentendre ellen

Bravúros döntetlen a Szentendre ellen

26-26-os döntetlent játszott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Szentendre ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 4. fordulójában, vasárnap.

A TAC a hajrában több gólos hátrányt dolgozott le, és végül egy időn túli hétméteressel szerezte meg az egyik pontot. Tavaly Szentendrén a Tatai AC nyert 28-26-ra, tavasszal a vendégek visszavágtak és 34-30-ra győztek Tatán. A bajnokság végén a Szentendre második lett, a TAC a negyedik helyen végzett.

A mérkőzés első gólját a Tatai AC dobta, ezután azonban a Szentendre átvette az irányítást, a 10.percben 6-4-re, a huszadikban pedig 9-6-ra vezettek. A félidő hajrájában már öt gól is volt az előnyük, a szünetig a hátrányból sikerült faragni és 13-10-es vendégelőnnyel vonulhattak pihenni a csapatok.

Fordulás után eleinte nem változott a játék képe: a TAC igyekezett tempót diktálni és gyorsan játszani, a Szentendre pedig rutinos játékosai révén tartotta az előnyt. A 40.percben 18-14, majd nem sokkal később 21-14 volt „oda”. A hazaiak megpróbálták széthúzni a magas védőfalat, hátul pedig a lehető legszorosabbra vonni a védekezést. 23-17 után 23-20-ra zárkózott a Tatai AC, és folytatta megalkuvás nélküli játékát. Az idő azonban vészesen fogyott, az utolsó három percre mínusz néggyel fordult a TAC. Ekkor kettős emberelőnybe kerültek a fekete-fehérek, egy hétméteres és egy labdaszerzés utáni góllal 24-26 lett. Az utolsó 40 másodpercben igazi krimi folyt a pályán, újabb gólt lőtt a TAC, majd 1 másodperccel a vége előtt kiharcolt egy újabb büntetőt. A hetest Hímer Zoltán biztos kézzel értékesítette, a vége 26-26-ös döntetlen lett.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 4.forduló:

Tatai AC – Szentendre-CYEB-Budakalász 26-26 (10-13)

Legjobb tatai góldobó: Szövérdffy Szabolcs 8

„Ha nem szereztünk volna pontot, akkor is dicséret illetné a fiúkat. Végig példás küzdőszellemmel hajtottak, a megbeszélteket igyekeztek betartani. Voltak kisebb hullámvölgyek, de nem a szerencsének köszönhető, hogy vissza tudtunk jönni és pontot szereztünk egy nagyon erős ellenfél ellen. Örülök, hogy tudunk gyorsan játszani, és kondícióval is nagyon jól bírtuk 60 percen keresztül” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Kemény volt, egy percig nem adtuk fel, örülök az egy pontnak. Egy kicsit gyengébb kezdés után beleerősítettünk, végig hittünk magunkban, ez kijött a végjátékban” – tette hozzá Szövérdffy Szabolcs.

Juniorok:

Tatai AC – Szentendre 28-33 (14-17)

Legjobb tatai góldobó: Fodor Gábor 12

„Tudtuk, hogy jó erőkből áll az ellenfél, de mi mindenki ellen nyerni akarunk. Nagy lendülettel kezdtünk, a hibák ellenére az első félidő - főleg támadásban - nagyjából rendben volt. A fordulás után egy gólra feljöttünk, négyszer is egyenlíthettünk volna, de kimaradtak a lehetőségek. Csalódott vagyok, hazai pályán nem szabad 33 gól kapni. Sajnos, ma se a védekezés, se a kapusteljesítmény nem volt megfelelő, verhető ellenfél ellen kaptunk ki” – mondta Márton Ádám, a fiatalok edzője.

„Nagyon akartunk nyerni, ma nem ment igazán a játék a csapatnak. A védelem ma nem volt stabil, elöl pedig inkább az egyéni játékra helyeződött a hangsúly. Rosszkedvűek voltunk a lefújás után, mert éreztük, hogy kicsit jobb játékkal meg lehetett volna a találkozó” – fűzte hozzá Fodor Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya