Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2018. Március 06. 09:34, kedd | Helyi

Büki Lili Európa bajnok a párbajtőr csapattal!

Büki Lili Európa bajnok a párbajtőr csapattal!

Remek kadet eredmények Szocsiból

Március 2-án kezdődött Szocsiban a kadet és junior kontinens bajnokság.

Régiónkat Büki Lili az OMS-Tata párbajtőrözője képviselte. Pénteken az egyéni versenyszámokat rendezték, ahol Lili remek, 6/0 győzelemmel, veretlenül zárta a csoportkört. Az egyenes kieséses táblán, az első helyről kezdte meg a küzdelmeket és jutott a legjobb nyolc közé, ahol az olasz, későbbi bronzérmes Kowalczyk állította meg a tatai tehetséget, így Lili az 5. helyen zárt.

Hétfőn címvédőként lépett pástra a magyar csapat: Büki Lili, Dékány Kinga, Kolczonay Borbála és Muhari Eszter összeállításban. Partali Csaba vezetőedzőnek, a döntőbe jutásig nem sok izgalomra volt oka, a lányok hihetetlen magabiztosan gyalogoltak az aranyérem felé: német válogatott 29, az izraeli 26 tust adott a mieinknek.
A döntőben jött a nagy rivális orosz csapat, akik az utolsó előtti asszóban felzárkóztak két tusra, de Muhari Eszternek helyén volt a keze és szíve, így a magyar válogatott 45-43 győzött és lett másodszor is Európa bajnok!

A napnak még nem volt vége, a férfi kadet kardcsapat álomvívással szintén megvédte tavalyi címét és állhatott a dobogó legfelső fokára: Baaken Mátyás, Kaiser Balázs, Rabb Krisztián és Urbán Tamás Ravasz Etele válogatott edző irányításával.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 14:47, kedd | Helyi

25 éves lett a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság

2020. Június 29. 14:16, hétfő | Helyi

Gyalogátkelőket tettek biztonságosabbá a Bridgestone önkéntesei

Tatabánya 5 kiemelten veszélyes gyalogátkelőhelyét tette biztonságosabbá figyelemfelkeltő piktogramokat felfestésével a Bridgestone és Tatabánya Város Önkormányzata.

2020. Július 11. 18:00, szombat | Belföld

Jól vizsgázott a betegeken is tesztelt magyar lélegeztetőgép

A betegek kezelésében is sikeresnek bizonyult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával megvalósított, szabadalmaztatás alatt álló lélegeztetőgép.