Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2011. December 06. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Bűnözők tehetik tönkre az exportot

Bűnözők tehetik tönkre az exportot

Törökország felfüggesztette a magyarországi szarvasmarha-szállítmányok befogadását – támasztotta alá a Magyar Nemzet információit Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) ügyvezető igazgatója.

Ez azért jelent gondot, mivel a hazai árak alakulása erőteljesen függ a török exportlehetőségtől, ráadásul az állatállomány utóbbi másfél évben elindult növekedése is nagyrészt ennek köszönhető. Az ügyvezető igazgató szerint a török hatóság több olyan esettel is szembekerült, mikor egyetlen Magyarországon kiállított dokumentummal többször exportáltak hazánkból szarvasmarhát. Vagyis feltehetőleg hamis dokumentumot állítottak ki, vagy a már egyszer szabályosan kiszállított állat papírját visszahozták, és egy másik szállítmányt is utaztattak vele. Mindezt valószínűleg azért, mert a szomszédos országokban – ahonnan állat-egészségügyi okokból a törökök nem importálnak – 30–50 százalékkal olcsóbb a szarvasmarha. Tehát erős a gyanú, hogy a szomszédos országok valamelyikében felvásárolt jószágot adták el magyar papírokkal drágán a törököknek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 10:16, vasárnap | Belföld

A hőség mellett zivatarokra is számítani kell

Több megyére a hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

2019. Július 21. 08:31, vasárnap | Belföld

A Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről alkotott képet

Az ötven évvel ezelőtti Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről és a Földről alkotott képet - mondta a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára szombaton az M1-en.

2019. Július 21. 05:02, vasárnap | Belföld

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított férfit

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított szerb-magyar férfit - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szombaton az MTI-t.

2019. Július 21. 05:00, vasárnap | Belföld

A szintidő alatt 269 hajó futott be a Kékszalagon

A 48 órás szintidő alatt 269 hajó teljesítette az idei Kékszalag Nagydíjat - közölték a verseny szervezői szombaton az MTI-vel.