Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2011. December 06. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Bűnözők tehetik tönkre az exportot

Bűnözők tehetik tönkre az exportot

Törökország felfüggesztette a magyarországi szarvasmarha-szállítmányok befogadását – támasztotta alá a Magyar Nemzet információit Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) ügyvezető igazgatója.

Ez azért jelent gondot, mivel a hazai árak alakulása erőteljesen függ a török exportlehetőségtől, ráadásul az állatállomány utóbbi másfél évben elindult növekedése is nagyrészt ennek köszönhető. Az ügyvezető igazgató szerint a török hatóság több olyan esettel is szembekerült, mikor egyetlen Magyarországon kiállított dokumentummal többször exportáltak hazánkból szarvasmarhát. Vagyis feltehetőleg hamis dokumentumot állítottak ki, vagy a már egyszer szabályosan kiszállított állat papírját visszahozták, és egy másik szállítmányt is utaztattak vele. Mindezt valószínűleg azért, mert a szomszédos országokban – ahonnan állat-egészségügyi okokból a törökök nem importálnak – 30–50 százalékkal olcsóbb a szarvasmarha. Tehát erős a gyanú, hogy a szomszédos országok valamelyikében felvásárolt jószágot adták el magyar papírokkal drágán a törököknek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 10:20, péntek | Belföld

Több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a vonatok

Több járattal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban - közölte pénteken a MÁV az MTI-vel.

2019. November 15. 08:52, péntek | Belföld

Elítéltek egy kiskorút megerőszakoló férfit

A Tatabányai Törvényszék első fokon, nem jogerősen 13 év fegyházra ítélt csütörtökön egy férfit, aki Oroszlány külterületén bántalmazott és fogva tartott egy kiskorút, majd többször megerőszakolta

2019. November 15. 07:00, péntek | Belföld

Vizsgálják majd a kata gyakorlatát

Vizsgálni fogja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának (kata) gyakorlatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslataival együtt,

2019. November 15. 05:01, péntek | Belföld

Marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő

Marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő, helyenként 20 fokig is melegedhet a levegő a hétvégén - derül ki az meteorológiai szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.