Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Július 21. 13:56, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: www.mti.hu

Cáfolja a könyvvizsgálói jelentés főbb megállapításait Oroszlány előző vezetése

Cáfolja a könyvvizsgálói jelentés főbb megállapításait Oroszlány előző vezetése

Cáfolták az Oroszlány elmúlt 12 évének gazdálkodásáról szóló, a város polgármestere által tett feljelentés alapjának tekintett könyvvizsgálói jelentés főbb megállapításait a település korábbi vezetői.

A megyei főügyészség hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást Oroszlány elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban, miután Takács Károly  polgármester több korábbi ügyben is feljelentést tett.
Egy független könyvvizsgáló cég készített összegzést a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. elmúlt 12 évének vagyongazdálkodásáról. E szerint becsülhetően legalább félmilliárd forintos veszteség érte a várost a többi között egy uszoda felújítása, egy lakópark építése és a kommunikációs kábelrendszer értékesítése során.
A csütörtöki sajtótájékoztatón Lazók Zoltán, a zrt. leváltott vezetője tételesen cáfolta a könyvvizsgálói jelentés főbb megállapításait. Közölte: szinte minden pontnál az látszik, hogy a megbízók vagy nem adtak át minden információt a vizsgálóknak, vagy azok azt nem értették meg, illetve nem kérdeztek meg hozzáértőt.
Egyik példaként a közösségi kábelrendszer értékesítését említette, amely a jelentés szerint nem piaci áron történt, s így akár 180 millió forintos hátrányt is okozhatott Oroszlánynak. A volt vezérigazgató azt mondta, hogy ez a rendszer soha nem volt a város tulajdonában, azt a lakásszövetkezet és a társasházi lakóközösségek birtokolták, és nagyon komoly hálózatbővítést végzett maga a televíziós szolgáltató.
Rajnai Gábor, aki 2002 és 2010 között volt a bányászváros polgármestere, az uszodafelújítás menetét ismertette, amelynek része volt egy lízingkonstrukció is. A jelentés azt állapította meg ez ügyben, hogy 123 milliós kár érte az önkormányzatot. Ezzel szemben Rajnai Gábor szerint ez az összeg az ügylet áfája, és a város nem veszített ezen az ügyön, hanem a lízingből való kiszállás 320 millió forintos előnyt jelentett.
A sajtótájékoztatón szóba került az a megállapítás is, hogy a vizsgált időszakban a város eszközállománya jelentősen, 2,1 milliárd forintról 10,4 milliárd forintra nőtt. A számadatok szerint az önkormányzat vagyongyarapodása éves átlagban megközelítette a 0,5 milliárd forintot.

Címkék: oroszlány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.