Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem 5,5 milliárd forint maradt a kórházi adósságrendezésre szánt pénzből

Csaknem 5,5 milliárd forint maradt a kórházi adósságrendezésre szánt pénzből

Csaknem 5,5 milliárd forint maradt meg az egészségügyi szolgáltatóknál abból pénzből, amit a múlt év végén kaptak lejárt szállítói tartozásaik rendezésére

- tudta meg minisztériumi forrásokból hétfőn az MTI, amely úgy értesült: az egészségügyi államtitkárság a visszafizetendő pénzt az egészségügybe szeretné visszaforgatni.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a múlt év végén jelentette be: összesen 27 milliárd forint konszolidációs támogatásban részesülnek az állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat.
Azoknak az intézményeknek, amelyek kaptak a konszolidációs támogatásból, de nem volt szállítói tartozásuk, nyilatkozniuk kellett arról, hogy lemondanak a kiutalt összegről, s azt a legkésőbb május 20-ig vissza kellett fizetniük.
Ha egy intézmény e fizetési kötelezettségének nem tett eleget, akkor attól ezt a pénzt a finanszírozó - vagyis az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) - az egészségügyi szolgáltató részére esedékes június havi finanszírozási összegből vonja le.
Az OEP által a múlt héten közzétett összesítés szerint 2011 végén több mint kétszáz egészségügyi szolgáltató kapott nagyobb összeget annál, mint amennyi a lejárt szállítói tartozása volt. Közülük 142 szolgáltató egyetlen forintot sem használt fel a pénzből.
Az egészségbiztosító honlapján található lista szerint 78 egészségügyi szolgáltató a határidő lejártáig visszautalta azt az összeget, amelyet nem használt fel adósságai rendezésére. Ezek mellett 96 intézménytől a mostani, júniusi finanszírozási pénzből vonta le az összeget az OEP.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.