Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Április 18. 10:02, kedd | Külföld
Forrás: mti/dpa

Családja szeme láttára végzett egy cápa egy fiatal ausztrál lánnyal

Családja szeme láttára végzett egy cápa egy fiatal ausztrál lánnyal

Családja szeme láttára támadott meg egy 17 éves lányt egy cápa Ausztrália partjainál, a szörföző belehalt sérüléseibe.

A rendőrség információi szerint a lány hétfőn apjával szörfözött együtt a dél partvidéken, Esperance város közelében. Anyja és két húga a parton maradt, onnan nézték végig, ahogy egy cápa megtámadja és lehúzza a lányt a deszkájáról.

Az apának végül sikerült partra vinnie lányát, aki azonban a kórházban belehalt sérüléseibe. Keddi sajtóértesülések szerint az állat leharapta az egyik lábát.

A rendőrség nem közölt információkat arról, milyen fajba tartozott a cápa. Az elmúlt héten azonban a Shark Smart cápafigyelő szolgáltatás honlapja kétszer is egy fehér cápa jelenlétére figyelmeztetett. Az úszást és szörfözést további intézkedésekig megtiltották a strandon.

A nyugat-ausztráliai Perthből származó család a húsvéti szünetet töltötte a déli parton. Az Esperance közelében lévő Wylie-öbölről ismert, hogy gyakran fordulnak meg arra cápák, ennek ellenére a sportolók kedvelt helye. Két éve egy szörföző jobb karját és bal alkarját veszítette el itt egy cápatámadásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.