Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2011. Július 12. 15:43, kedd | Kék hírek

Csalt a kamionsofőr

Csalt a kamionsofőr

Több hibát is vétett az a 49 éves kamionsofőr, akit kedden éjszaka vontak intézkedés alá a járőrök az M1-es autópályán. Anyagi kárral járó balesetet okozott, ezért állították meg őt a rendőrök.

Papírjainak átvizsgálását követően a rendőrök ellenőrizték a tehergépkocsi menetíró készülékét is. Azonnal lebukott, a tachográf adatai szerint ugyanis a baleset pillanatában pihenőidejét töltötte. A rendőrök által már jól ismert módszert választotta a berendezés meghamisítására. A jeladóra helyezett fel egy mágnest, mely ezáltal pihenőjelet továbbított a menetíró készülék irányába.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztálya büntetőeljárást kezdeményezett a gépjármű vezetője ellen.

A Btk. 300/C. § (2) bekezdésének b) pontja értelmében „Aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Az ilyen jellegű bűncselekményeket az Európai Unió tagállamaiban is büntetik. Legutóbb Wales-ben ítéltek szabadságvesztésre, 12 heti elzárásra egy magyar kamionost, aki a helyi hatóságok szerint megfelelő pihenőidő nélkül hajtott Magyarországról kétezer kilométert, és ennek leplezése végett meghamisította a jármű menetíró készülékének (tachográf) adatait. Emellett a bíróság a sofőrt egy évre a járművezetéstől is eltiltotta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 16:07, kedd | Kék hírek

Hét év börtönt kapott húszkilónyi drog elrejtéséért egy külföldi kamionos

Hét év börtönre ítéltek kábítószer birtoklásáért egy horvát-szerb állampolgárságú kamionsofőrt, aki csaknem húszkilónyi marihuánát rejtett el járműve fülkéjében. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős.

2020. Július 07. 06:09, kedd | Kék hírek

Szökött rabot keres a kalocsai rendőrség

Szökött rabot keres a Kalocsai Rendőrkapitányság: a férfi még szombaton, munkavégzés közben engedély nélkül távozott az állampusztai börtön közeléből - közölte a police.hu-n a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Július 06. 12:00, hétfő | Kék hírek

Vadkamera buktatta le drogtermesztőket

A büntetőeljárás során beszerzett adatokat figyelembe véve a nyomozók a férfiak tettét kábítószer-kereskedelemmé minősítették át.

2020. Július 04. 08:13, szombat | Kék hírek

Milliárdos adócsalás miatt ítélték el egy bűnszervezet tagjait Szegeden

Jogerősen nyolc év fegyház-, illetve hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy magyar és egy bolgár férfit,