Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/infovárosok/police.hu

Csecsemőt hagytak egy bokorban Szolnokon

Csecsemőt hagytak egy bokorban Szolnokon

Csecsemőt talált egy fiatalember szerdán Szolnokon egy bokorban egy Délibáb úti üzletnél - írta közösségi oldalán a Szolnok TV. Kiderült, hogy nem is találták a babát, csak szülei így akartak megszabadulni tőle.

A helyi televízió információi szerint a kislányt a szolnoki MÁV-, majd a Hetényi Géza kórházba vitték, állapota jó, nem hűlt ki. A csecsemő anyja gondosan elkötötte a köldökzsinórt és takaróba bugyolálta az újszülöttet, aki vélhetően megtalálása előtt öt órával született.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárás indul.

Aztán a rendőrség közölte, hogy a gyermek apja csak kitalálta, hogy a bokorban találta a csecsemőt. Azért nem a valóságot közölte, mert a babát nem kívánták megtartani, és szülői mivoltukat ily módon szerették volna eltitkolni – tette hozzá a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott