Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 22. 09:17, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI

Csernoviczki Évának szurkolhatunk a VB-n

Csernoviczki Évának szurkolhatunk a VB-n

Keddtől vasárnapig rekordmezőny és 13 magyar cselgáncsozó részvételével rendezik a XXVIII., olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságot Párizsban.

A világbajnokság az ötkarikás kvótákért folyó versengés legfontosabb állomása., a szakvezetés két érmet vár a magyar küldöttségtől.

    "Tavaly Mészáros Anett révén egy ezüsttel zártuk a tokiói vb-t, ezt most mindenképpen szeretnénk túlszárnyalni" - nyilatkozta az MTI-nek Illyés Miklós szakágvezető. "Jelenleg hat emberünk van, aki az utóbbi időben dobogós helyen végzett világversenyeken, elsősorban tőlük várom a jó szereplést és a legalább két érmet. Közülük Mészáros könyöksérüléssel bajlódott az utóbbi időben, de ő is rendben lesz a rajtra. Hihetetlenül felduzzadt a mezőny, 136 országból 949 versenyző lesz a Bercy csarnokban, 73 kg-ban például 101 dzsúdós indul."
    Minden idők legnépesebb vb-jén épp a 73 kg-ban nem lesz magyar induló, a szövetség szakmai alelnökeként is tevékenykedő Illyés ennek okaira is kitért:
    "Ungvári Attilát eltiltották doppingvétség miatt, Taraba Sándor pedig nem felelt meg a válogatási elveknek, mivel nem rendelkezett komoly nemzetközi eredménnyel. A férfiaknál 90, a nőknél 52 és 78 kg-ban sem veszünk részt, három súlycsoportban viszont duplázunk, mivel tavaly óta nemzetenként már két ember nevezhető minden kategóriában. Ami pedig a vasárnapi csapatversenyt illeti, a súlycsoportok szempontjából nem olyan a válogatott összetétele, hogy esélyünk legyen a jó eredményre, ezért azt kihagyjuk."
    A párizsi seregszemle lesz a tavalyi, bécsi Eb-vel indult olimpiai kvalifikációs versenysorozat legtöbb pontot adó állomása, a vb-aranyért ugyanis 500 pont jár. Összehasonlításul: az Eb-n 180, a Mesterek Tornáján 400, Grand Slam-versenyen 300, Grand Prix-n 200, Világkupán pedig 100 pontot "fizet" az elsőség.
A nemzetközi szövetség (IJF) jelenlegi rangsorában Burján László a 39., Ungvári Miklós a 10., Csoknyai László a 24., Nagysolymosi Sándor a 40., Farkas Bálint a 38., Hadfi Dániel 47., Bor Barna a 9., Csernoviczki Éva 5., Karakas Hedvig 9., Gáspár Eszter 49., Baczkó Bernadett 53., Mészáros Anett 5., Joó Abigél pedig 6. a súlycsoportjában. Közvetlenül a férfiaknál kategóriánként az első 22, míg a nőknél az első 14 helyezett szerez olimpiai kvótát az IJF 2012. május 1-én kiadandó világranglistájáról, azaz jelenleg két férfi és négy nő áll befutó helyen.
A vb-n szereplő magyar válogatott névsora:

Férfiak:
Burján László (60 kg, UTE), Ungvári Miklós (66, MTK-Erzsébetváros), Csoknyai László (81, Atomerőmű SE), Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Farkas Bálint (100, Honvéd-Kipex), Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipex), Bor Barna ( 100, Atomerőmű SE)
Nők:
Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya), Karakas Hedvig (57, Miskolci VSC), Gáspár Eszter (63, Miskolci VSC), Baczkó Bernadett (63, KSI SE), Mészáros Anett (70, Honvéd-Kipex), Joó Abigél (78, KSI SE) 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.