Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 08. 00:00, szombat | Helyi

Csodálatosan csillogó párbajtőr ezüstérem a Vb-ről

Csodálatosan csillogó párbajtőr ezüstérem a Vb-ről

Gnám Tamara a márciusi Európa-bajnokság után tért vissza a bulgáriai Plovdivba, a kadet és junior világbajnokság színhelyére.

Az Európa-bajnokság egyéni versenyszáma nem sikerült úgy, ahogy Tamara és mestere Partali Csaba szerették volna, így titkon mindketten bíztak egy jó szereplésben a világbajnokságon, ami természetesen sokkal nehezebb feladat.
Tamara a csoportkört követően nem volt felhőtlenül boldog, 4:2 aránnyal várta a direkt kiesés tábla küzdelmeit, ahol a 27. helyre rangsorolták.
Először egy brazil vívó következett, az asszó remekül ment, 15-7-re hozta, majd egy kellemetlenebb kazah ellenfél jött, akivel sokáig fej-fej mellett haladtak, de a végén 15-12-re nyert a tatabányai vívónk.
A legjobb nyolc közé jutásért a kanadai Leonard várt Tamarára, akivel még sosem találkozott, de rendkívül magabiztosan, 15-6-os végeredménnyel léphetett tovább a versenyben.
A következő körben már az érem volt a tét és egy jól ismert német vívóval, Mayer Leaval csapott össze, elhúzni nem tudott, de a végén egy együttes találat: 15-14, bent volt a legjobb négy között.
Itt a másik magyar válogatottat, Muhari Eszter búcsúztató, a cseh Coufalova Anna következett. Tamara rendkívül éretten, magabiztosan, abszolút kézben tartva az asszót 15-9-re nyert és jutott a világbajnokság döntőjébe.
Az orosz Murtazajeva régi ismerőse Tamarának, többször vívtak már egymással, a döntőben, aznap az orosz vívónak ment jobban. Az asszó közepén elhúzott 4-5 tussal, amit már nem tudott a TSC vívónője megfordítani, így egy remek világbajnoki ezüstéremmel búcsúzott Partali Csaba tanítványa a kadet korosztálytól.
Végeredmény Kadet Női Párbajtőr Világbajnokság Plovdiv 105 induló:
2. Gnám Tamara
3. Petri Renáta
8. Muhari Eszter

fotó: Augusto Bizzi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya