Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 07. 13:28, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Csökkent a félelem az állásvesztéstől egy felmérés szerint

Csökkent a félelem az állásvesztéstől egy felmérés szerint

Tavaly ősz óta 39 százalékról 34 százalékra csökkent azok aránya, akik tartanak a munkahelyük elvesztésétől a következő 1 évben - közölte az BNP Paribas Cardif Biztosító kedden az MTI-vel.

Felmérésük szerint valamelyest az előző negyedévhez képest is kevesebben aggódnak az állásuk miatt. Az adatok alapján a foglalkoztatottak hangulatát továbbra sem befolyásolják a gazdasági nehézségek, a munkavállalói bizalom stabilizálódott - írták. A magyarok a saját kilátásaiktól függetlenül is kedvezően ítélik meg a munkaadók helyzetét, ugyanis 69 százalék szerint a cég, ahol dolgoznak, még több mint 5 évig biztosan megmarad.

A közlemény szerint az előző év hasonló időszakához képest 26 százalékról 33 százalékra nőtt azon háztartások aránya, amelyek kibírnának 3 hónapot a fő kereső munkanélkülisége esetén, de 20 százalékról 18 százalékra csökkent azoké, akiknek egy év után is lenne tartalékuk. További 24 százalék ugyanakkor legfeljebb 1 hónapot vészelne át, ráadásul az új álláslehetőség megtalálása sem lett könnyebb a visszajelzések alapján - tették hozzá.

A BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián közös kutatása 1200 fő személyes megkérdezésével készült. A felmérés életkorra, nemre, iskolai végzettségre és településtípusra reprezentatív - olvasható a közleményben.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.