Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 31. 07:15, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Csomós Mixi: A Peugeot kupa nyaral, de mi nem állunk meg

Csomós Mixi: A Peugeot kupa nyaral, de mi nem állunk meg

A Peugeot kupa és az RC4 kategória vezető helyéről várja a Rallye1 Bajnokság, illetve a márkakupa folytatását Csomós Mixi és Nagy Attila.

A páros jelenleg megérdemelt szabadságukat töltik, ami nem rövid, hiszen a júniusi Székesfehérvár Rallye, valamint az októberi Mecsek Rallye közt nincs nekik semmilyen hivatalos program sem felvezetve a versenynaptárba Mixiék nem tétlenkednek, kerestek maguknak elfoglaltságot, itthon és külföldön is rajthoz álltak és állnak hamarosan azért, hogy formában tartsák magukat a várhatóan igencsak kemény év végi hajrára. Csomós Mixivel beszélgettünk.

A legutóbbi versenyetekre nem kellett messze utaznotok. Hol jártatok autózni?

Abszolút hazai pályán versenyeztünk, vagyis inkább gyakoroltunk, mert az eredménnyel egy percig sem foglalkoztunk, legfőképpen azért, mert előfutóként indultunk. A lakhelyemtől, Sárospataktól mindössze 30 kilométerre vezetett az utunk, Bózsvára, gondoltuk, hogy jót fog tenni, ha átmozgatjuk magunkat a Rallye3 mezőnyével egy időben. Nagyon jó döntés volt a részünkről, amikor emellett a sprintverseny mellett döntöttünk, mert mindenféle időjárási körülménnyel találkoztunk, tudtunk vizes és száraz aszfalton egyaránt kocsikázni. Viszonylag jó volt a verseny, a kocsit karcmentesen vittük haza. Az időket természetesen nézegettük, azok rendben voltak, az elsőtől az utolsó méterig megérte a sprint, hasznos napot töltöttünk el a bózsvai gyorsaságin.

A Barum Rallye nagy kedvencetek, tavaly is ott voltatok Csehországban, igaz több-kevesebb sikerrel. Mi a terv az idei évre?

Nem sok idő van hátra a rajtig, augusztus 16-18 a futam időpontja, ami előtt mi már napokkal Csehországban leszünk. Gőzerővel készülünk a megmérettetésre. A nevezést leadtuk, az autónk már szinte teljesen készen van, magunkat is igyekszünk az indulás időpontjára a lehető legjobb formába hozni. 2018-ban valóban nem úgy alakultak a dolgok a Barum Rallye-n, ahogyan azt elterveztük, most azon leszünk, hogy maximálisan a versenyre koncentráljunk, és jó eredménnyel térjünk haza az Európa Bajnokság soron következő versenyéről. Ezután már valószínűleg tényleg a Mecsek Rallye és az évzáró Nyíregyháza Rallye következik majd nekünk, igazából a bózsvai sprinttel és a Barum Rallye-val is ezekre készülünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az év elején összegyűjtött előnyünket az év végére is meg tudjuk tartani itthon, a Peugeot kupában.

Köszönjük együttműködő partnereinknek: East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, ZÉG Kft, Toptimber-Road Kft, Vári-Vill Kft, Orbitex Kft, Mika Gábor e.v., Karóczkai Kft, Zemplén Hard-Work Kft, Alu Casting Support Kft, Tau-Trade Bt, Heda-Sped Kft, A-G Trans Kft, Alinea-B Bt, Bon Copy Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Gorzo Hungary Kft, RSZ-Kő Kft.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.