Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 08. 15:22, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be az MTVA

Csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be az MTVA

Csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA); az intézmény összesen 177 dolgozójától válna meg - áll a társaság csütörtöki közleményében.

Mint írják, a gazdasági racionalizálás, a bérköltségcsökkentés, valamint a vállalat működtetése és a munkafolyamatok ésszerűsítése miatt 146 budapesti, illetve összesen 31 pécsi és szegedi alkalmazott leépítését tervezik.
A tájékoztatás szerint az MTVA a munka törvénykönyve rendelkezéseinek megfelelően az illetékes állami foglalkoztatási szerveknek bejelenti leépítési szándékát, ezzel egy időben pedig megkeresi az üzemi tanácsokat, valamint a szándékbejelentésről egyeztet a szakszervezetekkel is.
Utalnak rá, a munkaviszony megszüntetésekre - a munkáltatói felmondások esetében - az előzetes tájékoztatók közlésétől számított 30 napot követően kerülhet sor, így a létszámcsökkentés végrehajtásának tervezett időpontja, 2015. év első és második negyedéve.
A csoportos létszámcsökkentésben érintettek munkaviszonyának megszüntetésekor a munkáltató kifizeti részükre a munka törvénykönyve, valamint a kollektív szerződés szerint őket megillető járandóságokat. Az MTVA a csoportos létszámleépítés következményeinek enyhítésére a munkavállalói oldallal tárgyalásokba kezd - írják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár