Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Október 24. 00:00, szombat | Helyi sport

Csörögnek a fegyverek

Csörögnek a fegyverek

Novemberig minden korosztály pástra lép

Megkezdték a 2015/2016-os vívószezont az OMS-Tata és a TSC pátbajtőrözői. Plásztán Attila vezetőedző értékelte az eddig eltelt időszak eredményeit.
Szeptemberben junior világkupával indult az idény, amit Budapesten rendezett a Magyar Vívószövetség. Itt Gnám Tamara a TSC 15 éves versenyzője remek eredménnyel, második legjobb magyarként, 27. helyen végzett a húszévesek között.
Következő hétvégén Kun Anna OMS-Tata utazott már felnőtt válogatottként Milánóba, egy meghívásos csapatversenyre. Csapatunk a junior világbajnok olasz párbajtőrcsapat ellenfeleként lépett pástra és nem túl udvarias vendégként 45:33 arányban győzött a magyar együttes, amelyben Anna remek, +8-as vívással, a csapat igazi vezéregyénisége volt.
Túl sok pihenő nem jutott Annának, 1 hét múlva kétnapos felnőtt válogatón kellett helytállnia a tataiak fiatal tehetségének. Mindkét napon, remek formában, magabiztosan vívott, amelynek két ezüstérem lett a „jutalma”. A döntőkben mindkétszer a világranglista vezető Szász Emese ellen szenvedett vereséget, de így Anna jelenleg a felnőtt magyar ranglista második helyén áll. Ezen a hétvégén már felnőtt válogatottként kezdi meg a világkupa szereplését az olaszországi Legnanoban.
Az őszi időszakban Tapolcán rendezett a Balaton Vívóklub kadét és junior párbajtőr válogatót. Gnám Tamara TSC mindkét napon a nyolcaddöntőben végzett, a vasárnapot egy junior bronzéremmel zárta, így Tamara jelenleg két korosztályban is utazó helyen van a nemzetközi versenyekre a magyar válogatott tagjaként.
Múlt hétvégén kezdték meg junior férfi párbajtőrözőink is a világkupa szereplésüket a finnországi Turkuban. Esztergályos Patrik OMS-Tata, nagyszerű vívással, 6/0-s kör után menetelt végig a táblán, ahol a négy közé jutásért a későbbi győztes, osztrák Marihgertől szenvedett vereséget, így a 6. helyen végzett a világkupán.
A kisebbeknek november elején indul a méltán népszerű Olimpici versenysorozat, amelyben négy korosztályban lépnek pástra a tatai és tatabányai gyerekek, kezdve a legkisebbektől a serdülő korosztályig.
Ezúton is várjuk az iskolás korú, vívás iránt érdeklődő ifjakat a tatai és tatabányai vívóterembe.
Bővebb felvilágosítás:
Tatabánya: Juhász Bence vívómester 06(30)262-9656
Tata: Partali Csaba vívómester: 06(20)399-6423
Plásztán Attila: 06(70)369-1906

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.