Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 25. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

A Széll Kálmán-tervben foglalt vállalásait, ha be akarja tartani a kormány, akkor nagyon gyorsan el kellene indítani a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát.

Az origo információ szerint viszont a rehabilitációs hivatal számára ismeretlen a menetrend, a háziorvosokkal pedig senki sem egyeztetett. Mintegy 220 embert érintene a felülvizsgálat, azonban az idő annyira rövid, hogy nagy valószínűséggel a kormány ki fog futni a 2012 eleji határidőből.

Még június végén arról számolt be Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója, hogy nagyjából 220 ezer rokkantnyugdíjas felülvizsgálatára lehet számítani, a vizsgálatok pedig heteken belül elindulhatnak. Az origo szerint az NRSZH-ban még nem született végleges döntés, sőt a pontos ütemezésre vonatkozóan sincs semmi konkrétum. Egy névtelenséget kérő munkatárs szerint az előkészületek még nem történtek meg, a jelenlegi állomány és kapacitás mellett a tömeges felülvizsgálat idei lebonyolítása nem képzelhető el. A költségvetés számára nagyon fontos tétel a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, a jövő évi büdzsében hatalmas lyuk tátongana, ha nem sikerülne időben elvégezni a felülvizsgálatokat. A csúszás a tervekhez képest rossz üzenetet közvetít a befektetők és az EU felé is, hiszen azt mutatná, hogy a Széll Kálmán-terv máris felpuhulna - az origo értesüléseiről a portfolio.hu számolt be.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: rokkantnyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére