Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Október 27. 13:49, csütörtök | Helyi önkormányzati

Diákönkormányzat elnökségválasztás Tatabányán

Diákönkormányzat elnökségválasztás Tatabányán

Tatabánya Város Diákönkormányzata ifjúsági érdekeket és diákjogokat képviselő szervezet. A város életében a demokrácia csak a diákok aktív részvételével, saját ügyeik konkrét intézésével teljesedhet ki. Biztosítani kell, hogy a fiatalok megkapják az önálló gondolkodás, az alkotás, a megvalósulás élményét, de vállalják az ezzel járó felelősséget is.

Erre hívta fel a figyelmet Schmidt Csaba polgármester is a Diákönkormányzat elnökségválasztásán. Elmondta: „Nem elég vállalni egy feladatot, azt el is kell végezni.” Városunk vezetője hangsúlyozta, hogy ha javaslatuk, elképzelésük van, bármikor nyugodtan kereshetik őt a diákönkormányzat képviselői, mert fontos az egymás közötti kommunikáció. „Mi vállaljuk, hogy előreláthatóan a jövő év közepétől a városközpontban (Életfa – Centrum) ingyenes Wifi lehetőséget biztosítunk a diákoknak.” – mondta a polgármester. Ezután az elnökségnek jó munkát kívánt, a megjelent hallgatóságnak pedig javasolta, hogy próbálgassák mire képes a diákönkormányzat. A választáson részt vett Bereznai Csaba alpolgármester, Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő és Fenyvesi Veronika az Oktatási és Közművelődési Iroda vezetője is.Az esemény házigazdája Illyés Roland volt, - az egykori diákpolgármester, jelenleg a Forrás Rádió műsorvezetője - aki ismertette a választás folyamatát, feltételeit, majd bemutatta a jelölteket. Az SZMSZ szerint az elnökség tagja lehet, kettő fő középiskolai küldött, kettő fő általános iskolai küldött, egy fő fogyatékkal élő fiatalok közösségének küldöttje, egy fő roma fiatalok közösségének küldöttje és egy fő hallgatói önkormányzat küldötte.Az általános iskolások közül Vida Enikő és Juhász Tamás került be az elnökségbe, a középiskolások közül pedig Csrócs Anett és Jakus Richárd. A VDÖK új elnöke Jakus Richárd lett. A fogyatékkal élő fiatalok részéről Szabó Anikó, a roma fiatalok részéről Konkoly Csenge, míg az Edutus Főiskola részéről Kiss Norbert lett az elnökség tagja.

Szöveg: tatabanya.hu
Fotók: InfóTatabánya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.