Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Június 04. 09:19, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Díjátadó pedagógusoknak

Díjátadó pedagógusoknak

Átadták Tatabánya Megyei Jogú Város pedagógiai díjait. Az önkormányzat a Városi Pedagógus napon osztotta ki a Molnár János - díjat, a Zöld Ág Díjat és a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket.

Az ünnepségen a Váci Mihály Általános Iskola tanulóinak műsorát követően az alpolgármester asszony átadta a kitüntetetteknek a szakmai díjakat. A városban kiemelkedő oktatási - nevelési tevékenységet folytató pedagógusok iránti tisztelet és megbecsülés kifejezése céljából alapított Molnár János-díjat idén hárman vehették át: Juhász Katalin, a Turul Óvoda intézményvezetője, Ungvölgyiné Varga Éva, magyar-német szakos tanár; tantervfejlesztési szakértő; német nemzetiségi szakértő és Mátraházi Ferenc a Tatabányai Integrált Középiskola, Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola magyar-történelem szakos tanára.

A környezeti nevelésben végzett magas szintű munkájáért az idén Szoboszlai Antal vehette át a Zöld Ág Díjat. Szoboszlai Antal évtizedek óta a Síkvölgyi Horgász Egyesület vezetője. Kiemelt feladatának tartja a jövő generációjának a környezettudatos nevelését. Évente horgásztáborokat szervez sporttársaival együtt. A gyermekeket pedagógusok bevonásával rávezeti a környezettudatosságra. Önként vállalat feladata, hogy a Síkvölgyi tavak és környékének tisztán tartása. Munkájával a természet értékeinek megőrzését szolgálja.

Schmidt Csaba polgármester felterjesztése alapján Brunszvik Teréz állami elismerésben részesült Hetzmann-né Begala Anna óvodapedagógus, aki díjat június 4-én Budapesten, Balogh Zoltán minisztertől veszi át.

A Városi Pedagógusnapon adták át az oktatási miniszter által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is, melyeket a pedagógus pályán példamutató munkával eltöltött számos év elismeréseként vehetett át: Deák Györgyné, Gellén Béláné, Hidvégi Ferenc, Kis P. Terézia, Kristóf László Péterné, Lippainé Alt Anna, Nagy Kálmán, Pándiné Kur illa Mária, Szabó Balázsné, Szűcs Péter, Téglás Anna, Tóth Szilárdné.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya