Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Szeptember 14. 09:02, hétfő | Helyi

Döntetlen a szezonnyitón

Döntetlen a szezonnyitón

26-os döntetlent ért el a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Veszprémi KSE ellen az NBI/B Nyugati csoportjának első fordulójában, vasárnap.

A korábbi válogatott játékosokkal felálló veszprémiek már hat góllal is vezettek, de a TAC kiváló csapatjátékkal elhozta az egyik pontot.
Jól kezdte a találkozót a TAC, pillanatok alatt 4-1-re elhúzott a házigazda Veszprém KSE-től. A hazaiaknál pályára lépett mindhárom korábbi válogatott, Pásztor István, Kis Ákos és Tombor Csaba is, ennek ellenére csak a félidő közepe felé tudták rendezni soraikat. 7-7-nél érték utol a TAC-ot, de a 20. percben már ismét a tataiak vezettek (9:8). A vendéglátók aztán 10-10-nél átvették a vezetést, majd következett egy nyolcperces tatai gólcsend, a hazaiak fokozatosan elhúztak, és végül 16-10-zel vonultak szünetre a csapatok.
A második játékrészt parádésan kezdte a TAC, néhány perc alatt ledolgozták a hátrányt, egy 5-0-s roham után máris egál közeli eredmény állt a kijelzőn. Mindkét csapat nagyon küzdött a győzelemért, de egyikük sem tudott nagyobb előnyt szerezni. Az 50.percben 22-22 volt, a végén még a hazaiak vezettek 26-25-re, de Hímer Zoltán büntetőből kiegyenlített. Az utolsó támadást a Veszprém vezethette, de az akcióból nem született gól, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 1.forduló:
Veszprémi KSE – Tatai AC 26-26 (16-10)
Legjobb tatai góldobók: Szövérdffy Szabolcs 8, Kanyó Ádám 6, Kanyó Bence 5
„Az első félidő végét leszámítva jól játszottak a fiúk. Csapatként működtünk, ennek is köszönhető, hogy a második játékrészben sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. Volt tartása a gárdának, nagyon küzdöttek egymásért. A bajnokságban ez lehet az egyik kulcsa annak, hogy jól tudjunk szerepelni. Az egy pontot sikernek értékelem, ez a veszprémi csapat, ha mindig legerősebb összeállításában tud pályára lépni, akkor sok csapatot meg fog lepni a szezonban” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Örülök, hogy eredményesen tudtam bemutatkozni, köszönöm a fiúknak, hogy végig segítettek. Az első félidő végéért kár, nem jól védekeztünk és a helyzetek is kimaradtak, de a fordulás után nagyon belehúztunk és sok „könnyű” góllal utolértük az ellenfelet. A döntetlen nagyjából megfelelt a játék képének„ – tette hozzá Szövérdffy Szabolcs.
Junior:
Veszprémi KSE – Tatai AC 33-29 (14-13)
„Kicsit álmosan kezdtünk, szezon eleji formát mutattunk. Aztán kapust cseréltünk és a védekezésen is igyekeztünk javítani. 40-45 percig partiban voltunk, de ekkor sajnos elfáradtunk, technikai hibák csúsztak be, a koncentrálás is alábbhagyott. Kár ezért a mérkőzésért, mert verhető ellenfél ellen kaptunk ki” – mondta a fiatalok edzője, Márton Ádám.
„Egy kicsit még össze kell szoknunk, hogy ne döcögjön ennyire a csapatjáték. A hibák ellenére a félidőt döntetlen közeli eredménnyel zártuk, és a fordulás után is sokáig meccsben voltunk. A végére azonban a csapat velem együtt elfáradt, így végül vesztettünk. Sajnálom, mert mi is éreztük, hogy több van a mai találkozóban” – fogalmazott Magyar Norbert kapus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya