Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2013. Július 26. 08:47, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Drogterjesztőket fogtak el Budapesten

Drogterjesztőket fogtak el Budapesten

Őrizetbe vettek a fővárosban hét embert, akik ellen kereskedéssel elkövetett, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A kábítószer-terjesztőket - négy férfit és három nőt - a VIII. kerületben fogták el a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - írták.
A rendőrség adatai szerint a gyanúsítottak 2012 őszétől az elfogásukig Józsefvárosban több embernek adtak el különféle, kábítószernek minősülő anyagokat azzal, hogy azok azt továbbértékesítsék.
A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az egyik elkövető lőfegyverrel rendelkezhet. A rendőrök a TEK speciálisan képzett munkatársainak közreműködésével még szerdán kora reggel a gyanúsítottakat józsefvárosi tartózkodási helyükön elfogták, és előállították.
A nyomozók a házkutatások során kábítószer méréséhez szükséges eszközöket, 400 pakett pentakristályt, 408 tablettát (vélhetően ecstasy), 326 pakett úgynevezett biofüvet - amely nem minősül kábítószernek, de bódító hatású -, 35 olyan cigarettát, amelybe biofüvet sodortak, valamint csaknem egymillió forint értékben kiscímletű bankjegyeket foglaltak le.
A megtalált kábítószer piaci értéke körülbelül egymillió forint.
A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására - áll a közleményben.

Címkék: budapest, drog, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.