Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. December 02. 11:29, hétfő | Helyi sport

Dupla arany párbajtőrben!

Dupla arany párbajtőrben!

Remekeltek tatai vívóink!

Kétnapos válogatót rendeztek hétvégén a Vasas Kovács Pál vívócsarnokában. Szombaton a kadét korosztály versenyzői álltak pástra. Az uraknál Esztergályos Patrik OMS-Tata egy veretlen kör után a harmadik helyig menetelt, a szombathelyi Bakos Bálinttól kapott ki. A hölgyek mezőnyében sok tatai és tatabányai vívóért szoríthattunk. Molnár Petra és Dinga Kata OMS-Tata, remekül vívtak, így mindketten bejutottak a nyolcas döntőbe. Molnár Petra itt nem állt meg, remek versenyzéssel a döntőben 15/12-re győzött a DVE színiben versenyző Nagy Kinga ellen.
Vasárnap a juniorok versenyével folytatódtak a küzdelmek. Nagy Attila és Esztergályos Patrik nem talált legyőzőre, így mindketten bejutottak a döntőbe. Sajnos a négy közé jutásért egymás ellen vívtak, Nagy Attila egy tussal, 15/14-re bizonyult jobbnak. Attila végül a bronzérmet szerezte meg, Esztergályos Patrik az ötödik helyen végzett.
A hölgyeknél a korosztályos válogatott Kun Anna remekül kezdett, a hibátlan kör után sem talált legyőzőre, remekül vívott és az aranyéremért 15/6-ra nyert a balatoni Siklósi Enikővel szemben.
Edzők: Plásztán Attila, Partali Csaba, Hegedűs Ferenc
Eredmények:
Kadét férfi párbajtőr válogató verseny:
3. Esztergályos Patrik OMS-Tata
Kadét női párbajtőr válogató verseny:
1. Molnár Petra OMS-Tata
7. Dinga Katalin OMS-Tata
10. Kovács Éva OMS-Tata
27. Dinga Anna OMS-Tata
44. Gnám Tamara TSC
51. Halász Evelin TSC
Junior férfi párbajtőr válogató verseny:
3. Nagy Attila OMS-Tata
5. Esztergályos Patrik OMS-Tata
Junior női párbajtőr válogató verseny:
1. Kun Anna OMS-Tata
15. Molnár Petra OMS-Tata
46. Dinga Anna OMS-Tata
47. Dinga Katalin OMS-Tata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.