Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 16. 13:44, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egy 21 évvel ezelőtti gyilkossági ügyet zártak le Bács-Kiskunban

Egy 21 évvel ezelőtti gyilkossági ügyet zártak le Bács-Kiskunban

A rendőrség lezárta a nyomozást egy 21 évvel ezelőtti, Kiskunfélegyházán történt emberölés ügyében: egy 40 éves román férfi ellen vádemelést javasolnak

- közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. Mint írták, 1996. szeptember 21-én este Kiskunfélegyházán, a Szegedi út egyik lakásában ismeretlen tettesek több késszúrással megöltek egy 37 éves férfit, és az ingatlanból arany ékszereket tulajdonítottak el. A nyomozók a helyszínen olyan nyomokat és tárgyakat rögzítettek, amelyek lehetőséget adtak az elkövetők későbbi azonosítására.

A technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015-ben azonosították a bűncselekmény egyik gyanúsítottját, egy román állampolgárságú férfit, aki azonban 2007-ben Romániában meghalt. Vele szemben a nyomozást megszüntették.

A másik gyanúsítottat 2017-ben azonosították. A 40 éves román férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért ellene európai elfogatóparancsot adott ki a bíróság idén márciusban. Rövid időn belül el is fogták Spanyolországban és májusban Magyarországra szállították.

A férfit a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették, és az 1996-ban történt emberölés ügyében gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, és az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.