Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 16. 09:01, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Egy hét alatt rengeteg szabálysértést találtak teherautók és buszok ellenőrzésekor

Egy hét alatt rengeteg szabálysértést találtak teherautók és buszok ellenőrzésekor

A rendőrök 1335-ször állapítottak meg jogsértést a teherautók és a buszok egyhetes ellenőrzésekor. Azonnali közlekedési korlátozást húsz nehéz tehergépkocsi és egy autóbusz esetében kellett elrendelni

- közölte a rendőrség kedden a honlapján. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) ellenőrzési terve alapján tartottak akciót a rendőrök.

Február 7. és 13. között Magyarország közútjain 4175 tehergépkocsit és 473 autóbuszt ellenőriztek - írták.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 156, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 220 esetben, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 90-szer kellett intézkedni. Öt esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 154-szer a sofőr, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 219 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 3, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 18 esetben kellett intézkedni. Az autóbuszvezetők közül tízen nem használták a biztonsági övet, és szintén tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.