Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Január 15. 10:50, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egy hét alatt több mint 62 ezren töltötték le a digitális kárbejelentőt

Egy hét alatt több mint 62 ezren töltötték le a digitális kárbejelentőt

Egy hét alatt több mint 62 ezren töltötték le a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) január 8-án elindított digitális kárbejelentőjét - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Néhányan már használni is kényszerültek, a biztosítókhoz csaknem ötven baleseti kárbejelentés érkezett ezen a csatornán.

A tájékoztatás szerint az applikáció értékelése 4-es feletti átlagot ért el, a problémamentes felhasználók aránya 99,8 százalék. A Mabisz ugyanakkor folyamatosan értékeli a beérkező észrevételeket és ezek alapján napokon belül megjelenik az 1.0.1-es verzió.

A digitális kárbejelentő az ekar.hu oldalról tölthető le.

Az alkalmazás jelenleg két, Magyarországon biztosított gépjárművet érintő káresemény bejelentésére használható, többes baleset esetén párosával lehet kitölteni.

Az e-kárbejelentőt csak két ismert magyar rendszámmal lehet használni. Az alkalmazás egyelőre nem alkalmas casco károk rögzítésére.

Az e-kárbejelentő alkalmazás segítségével kitöltött kárbejelentést a felelősként megjelölt fél biztosítójának, illetve ha vitatott a felelősség, mindkét érintett biztosítónak megküldi a Mabisz. Ha a bejelentő felek 72 órán belül nem kapnak visszajelzést a biztosítótól, ezt a biztosítónak haladéktalanul jelezni kell, a bejelentő készülékén elmentett bejelentés hagyományos módon történő továbbításával.

A biztosítók a biztosítási dokumentumokon január elejétől folyamatosan a QR-kódokat helyezhetnek el, és így küldhetik majd ki azokat ügyfeleiknek, ennek célja a kitöltési folyamat meggyorsítása. Használata ugyanakkor nem nélkülözhetetlen, a kárbejelentés ennek hiányában is megtehető - közölte a Mabisz.

Címkék: baleset, kárbejelentő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;