Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Augusztus 21. 09:21, csütörtök | Helyi sport

Egy híján húsz aranyérem Krakkóban

Egy híján húsz aranyérem Krakkóban

Krakkóban rendezték meg a Szervátültetettek és Művesekezeltek VIII. Európa Bajnokságát, melyen a magyar úszók 19 aranyérmet szereztek. A tatabányai Papp Károly háromszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára

A lengyel történelmi városAWF Testnevelési Egyetemének sportlétesítményei és kampusza adott otthont a Szervátültetettek és Művesekezeltek VIII. Európa Bajnokságának. A megnyitón Berente Judit a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európai Sportszövetségének elnöke így fogalmazott: mindannyian ugyanazzal a problémával küzdünk, és megtanultuk, hogy mi az élet értéke, és mit jelent új életet kapni. Éppen ezért nagyon komolyan vesszük a versenyeket, de ha vége a küzdelemnek, eltekintve attól, hogy nyertünk vagy veszítettünk, képesek vagyunk egymásra őszintén mosolyogni és átölelni egymást. Tudjuk, hogy mindannyian nyertesek vagyunk.
Az ünnepi esemény legmeghatóbb percei akkor érkeztek el, amikor az ismeretlen donorok emlékére fehér galambok repültek a magasba.
A magyar versenyzők több sportágban is képviselték hazánkat, úszásban 11 sportoló állt rajtkőre magyar színekben, köztük Komárom-Esztergom megyéből egyedüliként a tatabányai Papp Károly. Az úszók a kontinensviadalon 19 arany-, 13 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek. A ragyogóan csillogó éremgyűjtemény gyarapításához Papp Károly kiváló teljesítménnyel járult hozzá. Az 50 méteres hátúszás, valamint az 50 és 100 méteres mellúszást követően a dobogó legmagasabb fokán fogadhatta a gratulációkat, az 50 méteres gyors- és 100 méteres hátúszás során pedig ezüstérmet szerzett a nemzetközi megmérettetésen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt