Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 02. 10:50, kedd | Belföld
Forrás: mti

Egy hónapig élt együtt áldozata holttestével egy pécsi gyilkosság vádlottja

Egy hónapig élt együtt áldozata holttestével egy pécsi gyilkosság vádlottja

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi férfi ellen, aki meggyilkolta lakótársát, majd egy hónapig lakott egy szobában a holttesttel.

A vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, rendszeresen fogyasztottak együtt alkoholt. Az elkövető szívességi alapon lakott az áldozat lakásában – tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t.

Tavaly október végén a két férfi ittasan tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett. A vádlott megütötte, majd nagy erővel – késsel – mellkason szúrta a férfit. A padlóra zuhanó áldozatot a hátán is megszúrta, aki emiatt meghalt – derült ki a tájékoztatásból.
Az ügyészség közölte: két nappal a gyilkosság után a vádlott a holttestet egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte, majd a hullával egy lakásban lakott. November közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő medencére és köré mosószert szórt.

A vádlott később a holttestet a ház mögötti mocsaras területen akarta elrejti. Időközben az áldozat ismerősei többször érdeklődtek a sértett holléte felől. 2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse, aki „az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt” bejelentést tett a rendőrségen.

A holttestet a házkutatás során találták meg a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.