Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Május 21. 00:00, csütörtök | Helyi

Egy hónappal rövidült a fűtési szezon Tatabányán

Egy hónappal rövidült a fűtési szezon Tatabányán

A kedvező őszi időjárás miatt közel harminc nappal kevesebbet fűtött a T-SZOL Zrt. Tatabányán a most véget ért szezonban.

Idén 182 napig üzemelt a szolgáltatás, a 2013-14-es időszakban 210 napig tartott a fűtési idény.
A fűtött napok számának csökkenése miatt közel három százalékkal kevesebb energiát kellett vásárolni a távfűtésre, annak ellenére, hogy a mostani idényben 5,66 fok volt az átlaghőmérséklet, míg a 2013-14-es szezonban 7,68 fok volt ez az érték. Érdekesség, hogy december 31-én volt a leghidegebb nap, -8,82 fok volt az átlaghőmérséklet.
Számokban kifejezve az energiafelhasználás 890.614 Gigajoule-ról 860.098 Gigajoule-ra csökkent. A felhasználás csökkenésében nagy szerepet játszott a fogyasztók megtakarítása, melyet a házak szigetelésével, illetve fűtés szabályozhatóvá tételével értek el. Az energia-megtakarítást segítette az is, hogy az elmúlt időszakban a T-SZOL Zrt. uniós támogatással, majd saját erőből közel öt kilométer hosszan felújította a gerincvezetékek szigetelését.
A fűtési idény befejeződésével a T-SZOL Zrt. kéri a lakókat, hogy ahol szabályozható radiátorszelepek vannak, ott a csapokat teljesen nyissák ki, azaz ütközésig tekerjék balra, mert az elzárva maradt szelepek folyamatosan feszülnek, letapadhatnak és az őszi fűtésindításkor nehezebben kezdenek működni.
Ha a fűtésleállás ellenére a házban mégis melegek a radiátorok, jelentsék be a tavho.hibabejelentes@tszol.hu e-mailcímen, vagy a 34/600-700 telefonszám műszaki hibabejelentés menüpontján keresztül. A hiba oka lehet, hogy a hőközpontban nem zártak el a távirányítású szelepek. Ilyenkor a karbantartók a lehető leghamarabb kijavítják a meghibásodást.
Több éves tapasztalat, hogy a fűtésleállítás után megnő a számlával kapcsolatos panaszok száma. Sok fogyasztó kifogásolja, hogy még a június elején érkező számlán is szerepel fűtésdíj. Ez a díj még a májusi fűtés díja, mivel a mérés szerinti elszámolás bevezetése óta a hődíjat mindig utólag fizetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya