Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 11. 07:08, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Egy vagyonért kelt el a néhai sztárséf kedvenc konyhakése

Egy vagyonért kelt el a néhai sztárséf kedvenc konyhakése

Több mint kétszázharmincezer dollárért kelt el a néhai Anthony Bourdain amerikai szárséf kedvenc konyhakése azon az online aukción, amelyen az amerikai sztárséf több mint 200 személyes tárgyát árverezték el.

Az aukció szervezői mintegy 200-400 ezer dollár összbevételt vártak, amely végül meghaladta az 1,8 millió dollárt. A bevétel 60 százalékából a tavaly öngyilkosságot elkövetett Bourdain felesége és gyermeke részesül, 40 százalékát az Amerikai Konyhaművészeti Akadémia új Anthony Bourdain ösztöndíjára fordítják.

Az aukció legdrágább tétele lett a 2016-ban Bourdain számára acélból és meteoritból készített különleges kés, amelynek értékét négy-hatezer dollárra becsülték a szakértők. 231 250 dollártért kelt el 55 licit megtétele után - olvasható a The Independent című brit napilap honlapján.

Kelendőnek bizonyult Bourdain nevével ellátott haditengerészeti zubbonya is, amelyért 171 150 dollárt fizetett egy gyűjtő.

Anthony Bourdain 2018 júniusában strasbourgi hotelszobájában akasztotta fel magát. A sztárséf, aki a CNN népszerű gasztronómia sorozata, A nem séfnek való vidék házigazdája volt, a sorozat új epizódját forgatta a francia városban. A tévés személyiségnek több bestsellere is megjelent. Házigazdája volt a Food Network A bolygó amerikai, valamint a Travel Channel Anthony Bourdain - fenntartások nélkül című Emmy-díjas műsorának is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.