Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 05. 09:16, péntek | Helyi

Egymilliárdos útfelújítási program indul

Egymilliárdos útfelújítási program indul

A Modern Városok Program rendkívüli támogatásának köszönhetően 2017-ben hét újabb nagy útszakasz újul meg Tatabányán.

Az újvárosi Március 15. úton, a Panoráma úton és a kertvárosi Szent György úton a napokban meg is kezdődnek a munkálatok.

A beruházás során tömegközlekedéssel érintett, ipari parkok megközelítését szolgáló, valamint turisztikai célpontokhoz vezető útvonalakat újítanak fel - ismertette a polgármester a Március 15. úton tartott sajtótájékoztatóján.

Schmidt Csaba elmondta, összesen kilenc kilométernyi út újul meg. A munkát két helyi út- és magasépítő vállalkozás a Geotech Kft. és Extreme Park Kft. végzi el. Az érintett útszakaszokon szegélyt építenek, újraaszfaltozzák a burkolatot, illetve szükség esetén megerősítik az út alapját.

Bencsik János országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a magyar kormány elkötelezettséget vállalt a megyei jogú városok versenyképessé tételére. Mivel a gazdaságfejlesztés szempontjából kiemelten fontos a közlekedési hálózat korszerűsítése, a kormány állami költségvetésből, hazai forrásból biztosítja az útfelújítások támogatását.

A 2017-re városunknak megítélt 1 milliárd forintos támogatásból összesen közel 9 kilométernyi út újul meg, így a Március 15. út, a Turulhoz felvezető Panoráma út és a Szent György út újabb szakasza mellett a Baross Gábor út egy szakasza, a Kormányhivatal előtti négysávos út a benzinkúttól egészen a bevásárlóközpontokig, a Síkvölgyi út a Rehling Konrád úttól egészen Környebányáig, valamint a nagy forgalmat lebonyolító, rendkívül rossz állapotban lévő Kóta József út.

Schmidt Csaba emlékeztetett rá, hogy 2016-ban 500 millió forint rendkívüli támogatást biztosított a kormány a Modern Városok Program keretében Tatabánya útjainak felújítására. A nyolc kiválasztott szakaszból hat el is készült: az alsógallai Aradi utca a Tátra utcától a vasúti aluljáró előtti autóbusz-megállóhelyig; a Dózsa György út a körforgalomtól egészen a Fürdő utcáig; a Mártírok útja a Március 15. úttól az Ifjúság utcáig; a Sárberki gyűjtőút az Ifjúság utca és a Köztársaság útja kereszteződésétől a Pilinszky utcáig; az újvárosi Komáromi utca a Töhötöm vezér utcától a Győri útig; valamint a Vadász utca a Réti utca és a Rákóczi Ferenc tér között.

A tél beköszönte miatt az idei esztendőre tolódott az Ipari Parkban található Orgonás út felújítása, ahol már javában dolgoznak a szakemberek, illetve a kertvárosi Alkotmány utca egy szakaszának a megújítása, ide a jövő héten vonulhatnak fel a munkagépekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya