Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 16. 13:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás – egyre tudatosabb is

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás – egyre tudatosabb is

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás és a kártya használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók - mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő hangsúlyozta, hogy ez a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

A bankkártyás csalásokkal kapcsolatban elmondta: a korábbinál ritkábban fordul már elő, hogy valaki a kártyája mellett tartja a PIN-kódját, de ha egy ellopott bankkártyát a saját PIN-kódjával használnak, akkor az nem a bank, hanem a tulajdonos felelőssége.

A szakrtő figyelmeztetett arra is, hogy a tulajdonos soha ne adja ki a kezéből a bankkártyát, mert ha fizetésnél elviszik, az lehetőséget adhat arra, hogy lelopják róla az adatokat.

Gergely Péter hangsúlyozta azt is, hogy érdemes SMS-értesítést kérni a vásárlásokról, így kiderül, ha valaki más használja a kártyát, illetve az adatokat, és ilyenkor azonnal fel kell hívni a bankot. A tulajdonosnak 50 ezer forintig van felelőssége, eddig kell állnia a kárt, ha visszaélés történik. Jövőre ez az összeg már csak 15 ezer forint lesz, ami kedvező az ügyfeleknek - hívta fel a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.