Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 23. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Egyre többen nem tudják fizetni a számlákat

Egyre többen nem tudják fizetni a számlákat

Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével idén a második negyedévben, hat százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel (is) késett.

Derül ki a Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásából, amelyről a Somogyi Hírlap számolt be.

A közüzemi díjat a 2011. áprilisa és júniusa között megkérdezett háromezer ember ötöde olykor nem tudta befizetni, 6 százalékuk pedig késett a lakáshitel törlesztéssel. A háztartásokat sújtó gondok természetesen összefüggnek egymással: a lakáshitel törlesztéssel késlekedők 75 százaléka a közüzemi díj befizetésével is késett.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense azt mondta, az ügyfelek közül sokak számára jelent problémát a mindennapi megélhetés, és erőfeszítéseik ellenére is sokan halmoznak fel áram- vagy gázszámlatartozást. Az elmúlt néhány évben kifejezetten nőtt a lejárt tartozások mértéke. Az áram- és gázhasználók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak társaságunknak. Harminc napon túli hátralékaink mértéke 2009-ben mintegy harminc, 2010-ben további közel húsz százalékkal nőtt. Az év elejéhez képest 15 százalékos az emelkedés. Míg tavaly 55 ezer, idén eddig 33 ezer esetben kellett kikapcsolnunk nemfizetés miatt a szolgáltatást a fogyasztóknál – mondta a szóvivő. A nyári hónapok némi enyhülést jelentettek, de arra számítanak, hogy ősszel ismét megnő a ki nem fizetett számlák összege.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.