Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 06. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Egységes menetrendet, tarifát tartalmaz az új személyszállítási törvény

Egységes menetrendet, tarifát tartalmaz az új személyszállítási törvény

Zöld utat kapott az új személyszállítási törvény, amely az előterjesztő szerint a szektorban egységes menetrendet, tarifát, kedvezményrendszert és beruházási politikát irányoz elő – írja a Magyar Hírlap.

Ma kezdődik meg a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény általános vitája, és a tervek szerint le is zárul. A törvényt április elején szavazhatja meg az Országgyűlés, s az előterjesztő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint július 1-jén lépne hatályba. Tegnap az Országgyűlés gazdasági és a fenntartható fejlődés bizottsága is alkalmasnak tartotta a javaslatot az általános vitára. A törvényjavaslat egységes menetrendet, tarifát, kedvezményrendszert és fejlesztést, beruházási politikát irányoz elő a közlekedési szolgáltatók között, s rögzíti a minőségi és mennyiségi elvárásokat.

Az egyik legnagyobb újdonság, hogy az új törvény szerint minden magyar település napi három pár közösségi járatra lesz jogosult. Jelenleg a települések 15 százalékában ennél kevesebb a járatok száma. Budapest, a megyei jogú városok, valamint elővárosaik esetében egységes ár-, jegy- és bérletrendszert indítványoz az előterjesztő. Sztrájk esetén a még elégséges szolgáltatást helyi és elővárosi szinten a megrendelt szolgáltatás 66 százalékában, az országos és a regionális forgalomban ötven százalékban határozza meg. A szolgáltatók részére a megrendelőnek – állam, önkormányzatok – ki kell egyenlítenie a bevétellel nem fedezett indokolt költségeket, a közszolgáltatási szerződés időtartama pedig nem lehet kevesebb három évnél.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni