Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Február 15. 12:12, péntek | Helyi

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

A kamarák szakképzés területén folytatott tevékenységének erősítésére, a szakmai képzés és a vállalkozók igényeinek összehangolása és a piacképes, elhelyezkedést, illetve munkahelyet lehetővé tevő szaktudás biztosítása érdekében együttműködési megállapodást kötött pénteken Esztergomban a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola dísztermében a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal. A dokumentumot Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott és Juhász József, a kamara elnöke látta el kézjegyével.

A megállapodást kötő felek részt vesznek a szakképesítések vizsgakövetelményeinek, valamint az iskolai rendszerben oktatott szakképesítések központi programjainak kidolgozásában rövid és középtávon annak érdekében, hogy a képzések tartalma jobban igazodjon a gazdaság elvárásaihoz. A kamara és a kormányhivatal egymást támogatva vesznek részt a pályaválasztási rendszer feladatainak ellátásában.

A megállapodásban a kormányhivatal vállalja, hogy szakigazgatási szerveinek segítségével információkkal látja el a megye foglalkoztatóit a munkáltatókat érintő jogszabályi változásokról, a munkaerő-piaci folyamatokról, a várható új befektetőkről, a területfejlesztési információkról, valamint a közigazgatási szakterület fejlesztésének irányairól.

A kamara részt vesz a foglalkoztatás, szakképzés, és befektetési témákban tartott rendezvények szervezésében, közreműködik a képzési igények felmérésében és erről értesíti a tankerületek vezetőit, valamint tájékoztatja a kormányhivatalt a tagsága felől érkezett, az együttműködési megállapodás céljait elősegítő javaslatokról, észrevételekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya