Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Március 04. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: kemma.hu

Együttműködik három település az Által-ér menti kerékpárútért

Együttműködik három település az Által-ér menti kerékpárútért

Konzorciumi megállapodást írt alá Kecskéd, Környe és Oroszlány polgármestere csütörtökön a három települést és Tatabányát összekötő, 1,1 milliárd forint értékű kerékpárút megvalósításáról.

A három településnek március végéig kell benyújtania pályázatát a beruházásra. A nyomvonal 11,5 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei útból áll. A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé - közölték a megállapodás aláírása előtt.

A pályázati források elosztásának sajátosságai miatt a tatabányai, 4,2 kilométeres szakasz külön forrásokból épülhet meg. A teljes hosszában csaknem 16 kilométeres útvonal elkészülte után Oroszlánytól a Dunáig lehet majd kerékpározni az Által-ér mentén.

A megyeszékhely és a települések korábban szintén együttműködési megállapodást kötöttek az útvonal tervezésére, a munkálatokra akkor 32 millió forintot nyert el a projektet vezető oroszlányi önkormányzat.

Tatabánya és Tata térségében az elmúlt három évben mintegy 25 kilométeres hosszúságban épültek kerékpárutak. Tatabányán a város hosszában vezetett útvonalak mellett az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba. A megyeszékhelyről Tata érintésével az Által-ér völgyében a 16 kilométerre fekvő Dunaalmásig épült kerékpárút, részben természetvédelmi területen.

Az Oroszlány-Tatabánya szakasz tervezése egy nagyobb projekt része, amelyben a Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program keretében a szlovákiai oldalon Észak-Komárom és Karva között 25 kilométer hosszú kerékpárút épült, valamint elkészítették az Almásfüzitő és Süttő közötti szakasz terveit.

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya