Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Május 13. 09:07, szerda | Helyi sport

Eldőlt: idén a negyedik helyen végez a férfi csapat

Eldőlt: idén a negyedik helyen végez a férfi csapat

28-27-es vereséget szenvedett hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a SZESE Győrtől az NBI/B Nyugati csoportjának 25.fordulójában.

Ezzel eldőlt, hogy az utolsó kör eredményétől függetlenül idén a negyedik helyen végez a TAC. Kikapott a junior csapat is, a fiataloknak ez volt az utolsó mérkőzésük, az ötödik helyen fejezték be a bajnokságot.
Ősszel, Győrben a Tatai AC nyert 32-23-ra, a forduló előtt a TAC a negyedik, a Győr a tizenkettedik helyről várta a folytatást.
Az esélyesebb Tatai AC kezdte jobban a találkozót, a tizedik percben 5-3-ra vezetett a hazai csapat. A bentmaradásért küzdő vendégek azonban nem hagyták magukat leszakítani, a huszadik percben már csak egy gól volt a vendéglátók előnye (10-9). Sőt, a védelem hibáit kihasználva a szünetig kiegyenlített a SZESE Győr (15-15).
A második játékrészt is a TAC kezdte jobban, a 38. percben már néggyel is vezettek Czérna Tiborék (21-17). A támadások nagyjából rendben voltak, igaz, a félmagas lövések közül sokat hárított a győri kapus. A védelem megingásaiból azonban újabb gólokat lőtt a SZESE Győr, és az ötvenedik percre kiegyenlítettek (25-25). Innen még két góllal ellépett a TAC, de a végjáték a Győré volt és végül 28-27-re nyertek.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 25. forduló:
Tatai AC – SZESE Győr 27-28 (15-15)
legjobb tatai góldobó: Kovácsovics László 6
„Csak saját magunkat okolhatjuk a vereségért. A védelemben nem segítettünk eléggé egymásnak és ez megbosszulta magát. Könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, akik éltek a lehetőséggel. Elöl is kimaradt sok helyzet, de alapvetően a védekezés miatt szenvedtünk vereséget” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Nagyon bosszant, hogy elvesztettük ezt a presztízs mérkőzést. Nem játszottunk jól, de azért végig vezettünk pár góllal, sajnos ma hátul valahogy nem állt össze a védekezés. Nyerni szerettünk volna, de sajnos a korábbi átlaghoz képest sok gólt kaptunk, és ezt támadásban nem tudtuk ellensúlyozni ” – tette hozzá a korábban sérüléssel küszködő, a mai találkozón hat gólig jutó Kovácsovics László.

Juniorok:
Tatai AC - SZESE Győr 23-30 (9-17)
legjobb tatai góldobó: Tóth Bence 8
„Tudtuk, hogy mit fog játszani a Győr, készültünk rá, mégis, főleg az első félidőben dekoncentráltan, fegyelmezetlenül kézilabdáztunk, nem tudtuk megvalósítani a megbeszélteket. A szünet után nagyot javult a játékunk, feljöttünk két gólra is, de sajnos, megint előjöttek a hibák, az ellenfél újra elhúzott, és onnan már nem volt visszaút. Kár érte, mert fegyelmezettebb játékkal megnyerhettük volna a találkozót” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok edzője.
„Az első félidőt rosszul kezdtük, és szünetig elég nagy hátrányt szedtünk össze. A fordulás után viszont feljavultunk és megközelítettük az ellenfelet. A ziccerek azonban kimaradtak és a Győr végül győzött. Az érettségik miatt egy kicsit talán figyelmetlenebb volt a csapat egy része, pedig győzni szerettünk volna, hiszen három játékosnak is ez volt az utolsó junior meccse” – tette hozzá Tóth Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás