Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - FOTÓ: MTI/MÓNUS MÁRTON

Elhalasztják Suhajda Szilárd és Klein Dávid tavaszi expedícióját

Elhalasztják Suhajda Szilárd és Klein Dávid tavaszi expedícióját

Elhalasztják Klein Dávid és Suhajda Szilárd Makalu-expedícióját, miután a koronavírus-járvány miatt a nepáli kormány is bejelentette, hogy a tavaszi szezonra nem ad ki mászóengedélyeket

- közölte az Eseményhorizont csapata pénteken az MTI-vel. Klein Dávid és Suhajda Szilárd a Makalu 8463 méteres csúcsát tervezték megmászni a tavaszi mászószezeonban oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül. A Himalájában található Makalu a Föld ötödik legmagasabb hegycsúcsa.

"Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy áprilisban már biztosan nem indulunk expedícióra" - idézi a közlemény Klein Dávidot, aki hozzátette: bíznak abban, hogy a nyári mászószezonban még lehetőség nyílhat egy újabb nyolcezres expedícióra.

A közlemény felidézi, hogy a nepáli expedíciók felfüggesztése több száz külföldi hegymászót érint, akik kimondottan a tavaszi szezonra készültek a hideg tél és a területre jellemző, júniusban kezdődő csapadékos évszak között.

Nepál minden hegycsúcsát lezárta, köztük a Mount Everestet is a tavaszi hegymászószezonra a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására.

Nepálban található a világ 14 legmagasabb hegycsúcsa közül nyolc, köztük a Mount Everest, amely 8850 méterrel a világ legmagasabb pontja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.