Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Július 08. 09:28, péntek | Helyi

Elismerés a fiatal polgárőröknek

Elismerés a fiatal polgárőröknek

Köszönetemet fejezem ki a június 27-én, Környén eltulajdonított nagy értékű BMX kerékpár megtalálásában a rendőrségnek nyújtott példamutató tevékenységéért. Polgárőr munkájához további sok sikert kívánok!

Olvasható azon az emléklapon, melyet kedden vehetett át két ifjú polgárőr, Virágh Dávid és Rózsa Máté.
Bene Zsolt elnök kíséretében, a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyenruhájában – s talán kissé megilletődötten – érkezett a Polgármesteri Hivatalba Virágh Dávid és Rózsa Máté, hiszen a folyosón arról faggatták az elnököt, hogy nem lenne-e illendőbb a zubbonyt is felvenniük? A két fiatalember végül „megadta magát” a hőségnek és az ilyenkor elfogadott protokollnak, s már mosolyogva fogadta az emeleti tárgyalóteremben Farkas Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos köszönetnyilvánítását.
Amikor megtudtam, hogy polgárőrök segítségével tettest fogtunk, azonnal jeleztem a kapitány úrnak, hogy keressük meg a két fiatalt és személyesen fejezzük ki köszönetünket – fogalmazott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, mielőtt átnyújtotta az emléklapokat és ajándékcsomagokat, Dr. Forrai Zsolt r. ezredes, a tatabányai kapitányság vezetője pedig az ezüstözött Szent György emlékérmeket Dávid és Máté számára.
A köszönetnyilvánításhoz Beke László polgármester is csatlakozott ajándék vásárlási utalványokkal, „koruknak megfelelően” csokoládéval, s ezekkel a gondolatokkal: én itt élek és látom, hogy a polgárőrök minden nap az utcákon vannak. Mindannyian tudjuk, a rendőrségi beszámolókban is szerepel, milyen fontos a közterületi jelenlét. Ezért is jó érzés látni az egyenruhás polgárőröket a faluban rendszeresen, hiszen a jelenlétüknek van egy bűnmegelőző szerepe is, s ha bűnelkövető elfogásában is tudnak segíteni, az már egy kicsit „non plus ultra” – fogalmazott, a kiváló szakmai irányítást is kiemelve, hiszen – mint mondta – valószínű, hogy a környei polgárőrség a megye legfiatalabb ilyen szervezete, de a munkájuk messze nem ezt tükrözi.
Virágh Dávid és Rózsa Máté június 30-án délután, a faluban járőrözve ismert fel egy lopott BMX kerékpárt, melyet pár nappal korábban, a hajnali órákban tulajdonítottak el egy környei családi ház udvaráról. A két ifjú polgárőr azonnal értesítette a szolgálaton kívüli körzeti megbízottat és a kerékpár „használóját”, egy, a lopással alaposan gyanúsítható 14 éves környei fiút visszatartotta a rendőr kiérkezéséig. A körzeti megbízott szolgálatba helyezte magát és a tettest előállította a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A nyomozók a kerékpárt lefoglalták, és a 14 éves fiút – akinek sajnos nem ez volt ez első ilyen esete – gyanúsítottként hallgatták ki. A sértett már másnap, július 1-jén visszakapta nagy értékű kerékpárját a Tatabányai Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya