Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 04. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a kenézlői kettős gyilkosság vádlottját

Elítélték a kenézlői kettős gyilkosság vádlottját

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék kedden azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn agyonverte élettársát és annak testvérét

- közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel. Horváth Dóra ismertetése szerint a férfi egy házban lakott élettársával és annak nővérével, a két sértettel. 2018. február 12-én a vádlott és a sértettek között vita alakult ki a férfi féltékenysége miatt, dulakodni kezdtek. A férfi fakaróval ütlegelte a testvérpárt, az ütések főként a fejükön érték az áldozatokat. Súlyos koponyasérüléseikbe a helyszínen belehaltak.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől. Az 51 éves férfi legkorábban 35 év után szabadulhat.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy büntetett előéletű és a kettős gyilkosságot is egy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, közeli hozzátartozók sérelmére követte el.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.