Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 25. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Eljátszotta a dohányboltos, hogy kirabolták

Eljátszotta a dohányboltos, hogy kirabolták

Vádemelési javaslattal fejezték be annak a dohánybolti alkalmazottnak az ügyét a budapesti nyomozók, aki kiraboltatta magát az ismerősével, hogy ezzel igazolja a kassza hiányát.

A nyomozás adatai szerint a 18 éves budapesti K. Mihály 2017. szeptember 30-án éjszakai műszakban dolgozott egy rákospalotai dohányboltban. Az este folyamán sportfogadásokat kötött a trafik terminálján, de a fogadás összegét nem fizette ki, nem tette be a kasszába. Miután valamennyi fogadását elbukta, azt találta ki a kassza hiányának igazolására, hogy a 17 éves ismerősével a biztonsági kamera előtt eljátsszák a trafik kirablását. A fiú a bűncselekmény elkövetésének körülményeit az éjszaka során megbeszélte ismerősével, aki hajnalban megérkezett a dohánybolthoz.

A 17 éves fiú egy sállal eltakarta az arcát és azért, hogy az eseményeket rögzítő kamerák előtt is hitelessé váljon a rablás, egy késsel megfenyegette az alkalmazottat és a bevétel átadását követelte, majd a megszerzett pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A kiérkező rendőrökben már az intézkedés kezdetén kétségek merültek fel az alkalmazott által elmondottakkal kapcsolatban, majd K. Mihály a meghallgatásakor beismerte, hogy valójában nem történt rablás, és a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a két fiú ellen sikkasztás miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.