Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 17. 14:10, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elkapkodott hitelfelvétel

Elkapkodott hitelfelvétel

A magyar autóvásárlók többsége lényegesen több időt fordít a gépjármű kiválasztására, mint a finanszírozással kapcsolatos ügyek intézésére.

Miközben az elmúlt hat évben a hazai autóvásárlók mintegy 1600 milliárd forint hitelt vettek fel járművük megvételére, a finanszírozáshoz szükséges kölcsön kiválasztására többségük egy-két órát vagy még ennél is kevesebb időt fordított – írja a Magyar Hírlap.

A Budapest Bank által végzett kutatás szerint a megkérdezettek fele azt a hitelt vette fel, amelyet először talált meg. Mint a felmérésből kiderül, a használt autót vásárlók háromszor, az új autók tulajdonosai pedig kétszer annyit foglalkoztak a gépjármű kiválasztásával, mint a finanszírozással kapcsolatos ügyekkel, így a lehetséges konstrukciókkal, a hitel- és lízingügyintézéssel. Míg a megkérdezettek átlagosan öt autót néztek meg személyesen, addig a hitelek közül jellemzően csak kettőt hasonlítottak össze. A vizsgált időszakban pedig átlagosan két és fél millió forintot költöttek egy autóra, s jellemzően másfél millió forintos hitelt vettek fel, átlagosan hatéves futamidőre.Kitért arra is a jelentés, hogy vásárláskor a válaszadók 65 százaléka számára az autó ára és annak márkája volt a legfontosabb szempont, míg a hosszabb távú előnyöknek, így az alacsony fogyasztásnak vagy az olcsó szervizelésnek jóval kisebb jelentősége volt a döntésben. A legtöbb vásárló az autókereskedőnél tájékozódott a finanszírozási formákról is, a válaszadók 77 százaléka kötötte meg ugyanott a hitelszerződését, banki információt mindössze a megkérdezettek 28 százaléka kért.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.