Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Február 02. 10:39, kedd | Helyi

Elkészült a Jó szerencsét emlékév logója

Elkészült a Jó szerencsét emlékév logója

Az első csille tatabányai szén felszínre hozatalának 120, valamint Tatabánya várossá nyilvánításának 70 éves évfordulója alkalmából a város Képviselő-testülete Jó szerencsét emlékévvé nyilvánította a 2016. december 23-tól 2017. október 10-e közötti időszakot. Az emlékév rendkívüli lehetőséget biztosít városunknak arra, hogy a bányászathoz kapcsolódóan Tatabánya múltját felidőző kulturális rendezvényeket szervezzen, valamint infrastrukturális fejlesztéseket hajtson végre.

Fontos, hogy a rendkívül komplex, szertágazó fejlesztéseket, így például tematikus kerékpárutat, a bányákhoz kapcsolódó falfestményeket és emlékhelyeket is létrehozó valamint az emlékévhez kacsolódó nagyszabású rendezvények megvalósítását is célul kitűző programsorozat egységes arculati elemmel rendelkezzen, ugyanaz a motívum jelenjen meg a rendezvényeken, online felületeken, kiadványokon, és közterületi plakátokon is.

Célunk az volt, hogy egy fiatalos, dinamikus, mégis könnyen felismerhető és jól használható logó szülessen meg, melyen nem csak az emlékév dátumát, hanem a bányász múltunkat is fel tudjuk idézni. Így született meg ez, a függőaknák kerekeire hasonlító motívum, mely a Tulipános Ház szecessziós rajzainak újragondolásából és a 2017. évi jubileumi esztendő évszámának egybefésüléséből és tükrözéséből jött létre.

Mint emlékezetes, Schmidt Csaba polgármester által a Képviselő-testület elé benyújtott és a képviselők által elfogadott tervezet javaslatot tett a Jó szerencsét! emlékévben újonnan megvalósítandó, bányászattal összefüggő emlékek és kegyeleti helyek létrehozásáról, valamint a már meglévő építmények és kiállítóhelyek megújításáról. Az emlékév keretein belül kiemelt szerepet szán az Önkormányzat a Tulipános Ház felújításának és hasznosításának, melyben a várost bemutató nagyméretű terepasztalt, játszóházat, valamint egy esküvőkre és konferenciákra is használható multifunkcionális teret alakítanának ki.

Az épített emlékek megújításának tervével párhuzamosan az emlékév programtervezete is elkészült, mely számos, újonnan megvalósítandó, színvonalas rendezvény megtartására tett javaslatot. A 2016 decemberi nyitórendezvényén túl megrendezésre kerülhet a Bányászvárosok találkozója; a 2017. évi Országos Bányásznap, melynek Tatabánya adhatna otthont; a Jó szerencsét! köszöntés emléknapja valamint Tatabánya város megalakításának 70. évfordulójára szervezett nagyszabású gála is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya