Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 12. 00:00, vasárnap | Helyi

Elkészült a településfejlesztési stratégia

Elkészült a településfejlesztési stratégia

Sikeresen lezárult Tatabánya településfejlesztési stratégia projektje

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen megvalósította a „Tatabánya településfejlesztési koncepciójának és integrált településfejlesztési stratégiájának teljes körű felülvizsgálata és átdolgozása” című, KDOP-3.1.1/E-13-2013-0003 azonosítószámú projektet, amely az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program (KDOP) keretében 39 453 000 Ft támogatásban részesült.

A 2013. március 12. és 2014. szeptember 30. között megvalósult projekt keretében Tatabánya Településfejlesztési Koncepciójának és a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának teljes körű felülvizsgálatára és átdolgozására került sor.

Az elkészült dokumentumok széles körű társadalmi egyeztetés eredményeként, külső szakértő közreműködésével születtek meg, figyelemmel a jogszabályi kötöttségekre és nem utolsó sorban a projekt Partnerségi Tervében megfogalmazott feladatokra. A tervezési folyamatba bevonásra kerültek a vonatkozó jogszabályban meghatározott államigazgatási szervek, települési önkormányzatok, valamint a településen élők is. Az együttműködés részeként a helyi lakosság részvételével városrészi workshopok zajlottak Sárberekben, Alsógallán, Kertvárosban, Bánhidán, Dózsakertben, Újvárosban, Óvárosban, a Gál István lakótelepen, valamint Felsőgallán.

Két ízben – 2013 őszén illetve 2014 nyarán – 6-6 alkalommal tematikus (humán közszolgáltatási, gazdaságfejlesztési, környezetvédelmi, speciális célcsoportoknak szóló, közlekedésfejlesztési és várostérségi) workshopokra került sor az adott szakterület képviselőinek bevonásával, az időközben elkészült dokumentumok bemutatása és megvitatása céljából.

A tervezési folyamat során az volt a cél, hogy a város számára a jövőben jól használható dokumentumok készüljenek el, ezzel is segítve a későbbi Európai Uniós források lehívhatóságát és gördülékeny felhasználását.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 138/2014. (VIII. 27.) sz. közgyűlési határozatával elfogadta a 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendeletben foglaltak szerint megalkotott Integrált Településfejlesztési Stratégiát, a Megalapozó Vizsgálatot, valamint a város Településfejlesztési Koncepcióját.

A Megalapozó Vizsgálat a stratégiai dokumentumok megalapozására szolgáló helyzetfeltáró, helyzetelemző dokumentum.

A Tatabánya Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepciója rendszerbe foglalja és a területi adottságok és összefüggések figyelembevételével meghatározza Tatabánya hosszú távú (15-20 év) jövőképét és céljait.

Tatabánya Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája a településfejlesztési koncepcióban megfogalmazott célok alapján határozza meg a középtávú (6-8 év) fejlesztési célokat.

Az elkészült tanulmányok – a mellékletekkel együtt – letölthetőek a város honlapjáról (http://tatabanya.hu/fooldal/gyorskereso/telepulesfejlesztes).

A 100%-os támogatottságú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya