Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Április 19. 13:14, csütörtök | Helyi

Elkészült az Életfa tér Tatabányán

Elkészült az Életfa tér Tatabányán

Teljes egészében elkészült és a tatabányaiak már használhatják a Városháza előtti Életfa teret – jelentette be a helyszínen Schmidt Csaba.

A polgármester elmondta, hogy a mintegy 1 milliárd forintos Európai Uniós támogatásban részesülő teljes, 1.493.096.815 forintos pályázati projekt megvalósítása - a kivitelezői teljesítések alapján - jelen pillanatban szinte félig késznek mondható. Az Erkel Ferenc Zeneiskola előtt már csak a zenepavilon megépítése és a különböző utcabútorok (pergolák, padok) kihelyezése és a parkosítás van hátra.
A Polgármesteri Hivatal mellett szerkezetkész az új tanácsterem épülete – ismertette Schmidt Csaba, aki hozzátette: már működik a fejlesztett közterületek védelmét segítő térfigyelő kamerarendszer és az önkormányzat saját finanszírozásából kiépített WiFi hálózat. Megtudtuk tőle azt is, hogy az Árpád Kft. beruházásában épülő gazdasági szolgáltatóház és mélygarázs szerkezetkész, az épület szigetelése és üvegezése is megtörtént, jelenleg a belső szakipari munkák vannak folyamatban.
A polgármester szólt arról is, hogy április elején a Centrum áruház előtti térrészen és az Árpád sétányon is elindultak a munkálatok. A Centrum előtti tér burkolata teljes egészében megújul, a rossz állapotú régi buszmegálló helyére modern kivitelű új buszváró kerül. A téren két új szökőkutat alakítanak ki, és a téren kap helyet a Győrfi Sándor alkotta Árpád fejedelem szobor. A felújítás keretében a tér alatt futó közép- és nagyfeszültségű elektromos vezetékek kiváltására és a közvilágítási lámpatestek cseréjére is sor kerül.
Schmidt Csaba közölte: a megújult városközpont, Fő tér ünnepélyes átadása 2012. augusztus 26-án lesz.
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap támogatásában valósul meg, összes elszámolható összköltsége 1493096815 Ft, ebből a támogatás összege 970591846 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya